IN MEMORIAM

dijous, 29 de desembre del 2022

Un Polvoró no tan tremend.

 Acabe de repassar una entrada ja escrita fa anys i veig amb sorpresa que amb el pas dels anys es fa més dramàtica la situació, perquè cada vegada s'estén més, com una epidèmia que quasi està arribant a pandèmia en Dorsal 19.

I és que hi ha molts dorsaleros que són “tremends”.

Tremend-a.

(del lat. tremendus, part. fut. Pas. De tremere, témer, tindre por).

1. Adj. Terrible, digne de ser temut.

2. Adj. Digne de respecte i reverència.

3. Adj. Dit d'un xiquet: Molt roín. 

4. Adj. coloq. Molt gran i excessiu en la seua línia.

Com veieu són quatre els significats que ens dona el diccionari, encara que jo trobaria alguna més, però em n'hi ha prou amb aqueixos.

Si ens centrem en el primer, ens adonarem ràpidament del “perill”, del terrible que és eixir a córrer a les 07.00 hores en ple hivern un diumenge al matí per a entrenar, pel simple motiu de poder estar a les 09.30 hores esmorzant, la qual cosa ens porta directament al segon adjectiu del diccionari perquè moltes vegades cal llevar-se el barret davant tanta força de voluntat, encara que el tercer significat també té molta raó perquè aquests dorsaleros “són com a xiquets” i que aquesta és només una xicoteta diableria, encara que torna a ser veritat, com també ens diu el quart significat que en moltes ocasions es passen, massa vegades em sembla a mi.

Per això, per a no ser tan “tremends” en l'entrenament del Polvoró començarem a córrer a les 09.00 hores i el café al Alicantino a las 08:30 hores. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada