IN MEMORIAM

divendres, 23 de desembre del 2022

El menjar de la V Gala de Dorsal 19.

 


Sembla que ja està tot preparat la V Gala de Dorsal 19 que celebrarem el 7 de gener de 2023, ara a esperar i deixar que el temps passe, que passarà.

Espere que no assumim que és el que toca, que no és una obligació més dins de Dorsal 19 per la qual cal passar i que, no queda més remei que per a “quedar bé” toca aguantar unes hores i aguantar les mateixes històries de la gala anterior.

Ja sé que sense adonar-nos hem convertit moltes de les celebracions del Nadal en un “quedar bé”. Quedar bé i anar a tots els actes haguts i per haver en aquests dies, quedar bé i comprar tota la loteria que ens han oferit, quedar bé amb massa coses.

I, en moltes ocasions hem triat “quedar bé” per damunt de “celebrar bé”, de sentir-nos felices de compartir moments al voltant d'una taula.

Reunir-nos en la V Gala de Dorsal 19 al voltant d'una taula és una cosa que va en l'ADA de la majoria de nosaltres. No recorde quasi cap celebració que no estiga acompanyada d'un menjar, un sopar, un esmorzar, una cervesa o un café. Però, sense adonar-nos per Nadal ens relaxem, i a poc a poc, ho supeditem tot a un compromís social, a una obligació, a un mal moment que he d'engolir. Perquè sí. Perquè si no vaig, tots diran que soc un asocial o que odie el Nadal.

Aquest dilema d'obligació social contra celebració autentica no es resol convertint-me en un banderer contra els sopars de Nadal. Tampoc engolint amb tot i comptant els minuts que queden per a poder anar-me sense que ningú se de compte o sense que es note que estic incomode. Més aviat es tracta de trobar-me amb aqueix ADN que hi ha dins de nosaltres que ens porta a asseure'ns a la taula per a aparcar diferències, problemes i antipaties. No deixar-me portar pel que espere trobar, sinó baixar les defenses i compartir el menjar, la qual cosa ens sens dubte ens unirà.

Ja hem preparat el menú, un menú que almenys per a mi manca d'importància i excepte per problemes alimentaris no ens hauria de preocupar, a mi, el plaer de menjar bé si no és ben acompanyat no existeix i és que tal vegada estiga mal expressada la denominació de Gala de Dorsal 19 o Menjar de Nadal o Sopar de Nadal, si bé no hauríem de canviar-li el nom, si entendre-les com a REUNIÓ DE DORSAL 19 o REUNIÓ DE NADAL o TROBADA DE NADAL.

Ara mentre negociem el preu i la manera de fer-lo efectiu, els que no vulguen carn que ho diguen i els que tinguen algun problema alimentari que ens ho diguen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada