IN MEMORIAM

dilluns, 20 d’abril del 2009

CIRCUIT A PEU MARINA ALTA I XXVII VOLTA A PEU A PEGO.

Fa uns instants que he realitzat la inscripció a la 13é VOLTA A PEU A LA MARINA, de moment han sigut 13 els inscrits en les categories majors, 13 valents que per ara es veuen amb forces per a afrontar les 9 carreres, segur que serem mes, ja anirem posant la llista quan falten pocs dies per a Pedreguer i la llista puga ser definitiva.
Ja se que no vaig dir res de la carrera de Pego quan parli de la Volta a la Marina, no se m'oblida, simplement no pensava lloar la nostra carrera, no perquè no ho meresca, tot al contrari l'haguera lloat en excés. 
Sospite que per a la majoria de nosaltres exalçar i lloar molt la nostra XXVII Volta a Peu els podria portar a pensar que tenim massa “ego” i això té mala connotació. Quan diem a algú que té un gran ego és acusar-lo d'estar súper-pagat de si mateix, unflat, que pretén causar sorpresa o admiració i faltat d'humilitat. Quasi sempre oposem les paraules “ego” i “humilitat”. Tindre un gran ego és no ser humil.
Però eixa percepció pot ser simplista i falsa. 
Nosaltres tenim una forta i gran estima per la nostra Volta a Peu i pensem que és una de les millors carreres que es realitzen a la Comunitat Valenciana i açò no és necessàriament una cosa roín.
Ens pareix que cal tindre una forta confiança en la nostra carrera per a plantejar-se any rere any la seua realització, per a plantar-se enfront de tots els problemes que se'ns van posant per davant convençuts que estem realitzant una gran labor, convençuts del nostre valdre i convençuts de la importància que té la XXVII Volta a Peu a Pego. Nosaltres podem mostrar-nos ferms davant de qualsevol problema, segurs de nosaltres mateixos pel convenciment que realitzarem una gran carrera. Cal tindre un “ego” fort per a fer això.
I no obstant això, som humils. Al mateix temps, som sempre conscients que tot ho fem única i especialment per als corredors.
És possible que ens agrade en excés la nostra carrera, però no som egoistes. Espere que mai ens sentim “pagats de nosaltres mateixos” només dels corredors que el dia 2 de maig vinguen a Pego.
Jo pense que nosaltres podem dir això i, així i tot, ser humils, perquè tenim clar que l'èxit o el fracàs de la nostra carrera no ens pertany a nosaltres en propietat. Nosaltres som només el canal que facilita el fluir de tants corredors per Pego, perquè puguen passar una gran vesprada corrent, la XXVII Volta a Peu a Pego no és nostra ni la reclamem, si no que és de tots els corredors que es desplaçaran a Pego. Ací esta la diferència entre humilitat i vana grandiositat, entre ser gran i ser egoista.
 Un organitzador pot ser egoista i aconseguir a realitzar una gran carrera, però, a diferència nostra, s'identifica amb ella i la reclama com pròpia. 

1 comentari:

  1. Hola Vicent soc Bay, apuntam a la Volta Carrera d'Oliva el 1 de maig 2009.
    El proper diumenge 26 d'abril de 2009 a les 10'30h participare en la Cursa de Vinaros de 9km300m

    ResponElimina