IN MEMORIAM

dilluns, 23 de juny del 2008

ESTEM JA EN L'ESTIU.


Estem ja en l'estiu, i la calor com tots els anys ja esta amb nosaltres i encara sort que les carreres llargues ja fa dies que han desaparegut de les nostres terres i ja només ens queden les carreres curtes, per a córrer mitges cal pujar a la meseta i allí no fa tant de calor.
Una situació climàtica com la que ha caracteritzat el temps fins fa uns dies no podia durar, el retard amb què ha arribat la calor ha fet possible que s'haja pogut entrenar bé i estiguem ara en un estat de forma bo i és ara quan devem tindre una cosa que ens sol fallar a gran part dels corredors populars i és la disciplina.
M'explicare millor: amb el bon temps abellix molt eixir a córrer i molts de nosaltres no respectem algunes de les regles que són la base de la fisiologia i considerem al cos humà com una maquina. Per a fer-la funcionar és suficient que tinguem gasolina, després li donem al contacte i es posa en marxa i així totes les vegades que vullguem. La maquina continuara sent eficient mentres tinga energia.
Però per al nostre cos humà les coses no funcionen d'esta manera, encara que tinguem energia en els nostres depòsits per a produir moviment, per a obtindre un millor rendiment és necessari considerar altres elements.
Entre estos estan les hormones, substàncies que regulen i optimitzen l'eficàcia dels òrgans i músculs. Tenim fases en les quals la sol·licitació d'hormones és òptima, i el cos funciona a la perfecció, però no sempre l'estimule de les hormones determina en l'organisme una resposta positiva.
En estes dates, després del circuit de la Marina, estem en forma però també cansats, em sorprenc comprovar que molts de nosaltres no comprenem que l'organisme tinga una perduda d'eficiència, no estem en la forma que pensàvem o estem notant una perduda de rendiment.
Un corredor d'elit sap que la forma no és un aspecte tècnic i fisiològic que es puga mantindre molt de temps, mentres que els populars no sols ens pensem el contrari, sinó que ho entenem de manera negativa, quasi amb sorpresa pensem que com és possible que al nostre li cos coste tant de córrer ràpid amb els dies tan resplendits que tenim.
No hem d'estar sorpresos d'esta baixada de forma, hem corregut tota la Marina, han sigut moltes carreres seguides, és normal que tinguem una baixada de forma. I tenim la fortuna que això siga així.
El nostre cos es pren unes xicotetes vacacions per a regenerar-se d'un excés d'esforços ja siguen pels forts entrenaments o per la gran quantitat de carreres que hem disputat. Només si el deixem descansar es recuperara i quan arribe la tardor estarà en perfectes condicions.
Així que es prenga unes mini vacacions, disfrutem nosaltres de les nostres Festes Patronals, acudim a tots els actes festius que ens agraden i després ja veurem com organitzem tot l'estiu per a arribar bé als mesos d'octubre i novembre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada