IN MEMORIAM

dimarts, 17 de juny del 2008

L'ALCOHOL



En una de les dos bosses que ens van donar, no recorde si en Sant Antoni o en la de Cuenca hi havia una guia editada pel Ministeri de Sanitat i Consum, que es titula, Realitats, Mites, Efectes i Tipus de Drogues, la vaig estar mirant i em crida l'atenció l'apartat sobre l'alcohol, ja que de totes les drogues que estan en la guia és la mes familiar.
Hi ha algunes coses que ens poden interessar, ja que solem prendre'ns de tant en tant alguna que una altra cervesa, i una d'elles és saber que és l'alcohol i els seus efectes.
Molts corredors ens preguntem si és aconsellable beure vi en les menjars o és bo prendre alguna cervesa de tant en tant.

Com a primera regla, cal evitar qualsevol tipus de beguda alcohòlica abans i durant la carrera a peu.

Caldria dir també que el vi, la cervesa, els licors o les begudes amb molta graduació es deurien evitar en els jóvens i vull fer incapie en açò perquè una cosa és prendre's una copa de vi mentres se sopar i una altra molt diferent el beure begudes d'alta graduació per a aconseguir estar mes alegre i mes eufòric, són formes molt diferents de prendre alcohol.
Què és l'alcohol?
L'alcohol s'obté per mitjà de la fermentació de cereals, fruites o vegetals. La fermentació és un procés que utilitza rent o bacteris per a modificar el sucre dels aliments i transformar-la en alcohol. La fermentació s'utilitza per a elaborar molts productes necessaris: des de formatge fins a medicaments. L'alcohol adopta distintes formes i es pot utilitzar com a netejador, antisèptic o sedant.
Per tant, si l'alcohol és un producte natural, per què els adolescents han de parar atenció quan el beuen?

Quan les persones beuen alcohol, este ingressa en el torrent sanguini. Des d'allí, afecta el sistema nerviós central (el cervell i la columna vertebral), que controla pràcticament totes les funcions del cos.
De quina manera afecta el cos?
L'alcohol és un depressiu. Açò significa que fa més lent el funcionament del sistema nerviós central.

L'alcohol, en realitat, bloqueja alguns dels missatges que intenten arribar al cervell. Açò altera les percepcions, les emocions, els moviments, la vista i l'oïda d'una persona.
En quantitats molt xicotetes, l'alcohol pot ajudar a fer que una persona se senta més relaxada o menys ansiosa. Una major quantitat d'alcohol provoca canvis més grans en el cervell i produïx una intoxicació.

La gent que beu quantitats excessives d'alcohol sol trontollar-se, perd la coordinació i té dificultat al parlar. És probable que estes persones se senten confoses i desorientades. Depenent de l'individu, la intoxicació pot fer que una persona es mostre simpàtica i conversadora o agressiva i enutjada. Els temps de reacció es tornen molt més lents; per això és que s'aconsella no conduir quan un beu.

Les persones intoxicades arriben a pensar que s'estan movent correctament quan, en realitat, succeïx tot al contrari. És possible que actuen d'una manera completament diferent de l'habitual.
Per a no ser molt pesat donaré la web del Ministeri de Sanitat i Consum perquè pugueu obtindre mes informació, és una informació que considere molt interessant ja que d'una forma o una altra solem ser consumidors d'esta droga i devem estar informats dels seus riscos.
WEB: www.pnsd.msc.es

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada