IN MEMORIAM

diumenge, 28 de desembre del 2014

El repte.

     Tots, segur que ja sabreu que el nostre corredor Carlos Siscar Bay participara en el repte de La Sansilvestrada 2014, segur que també sabreu que consistix a córrer 3 Sant Silvestres el 31 de desembre. 

     Encara que lo que importa no és lo gran o l'important que ens puga paréixer ni la quantitat de quilòmetres que ens proposem córrer en un dia perquè córrer 3 Mitges Maratons el mateix dia o tal vegada 3 Maratons serien igual d'important i gran. 
     Ací l'important és buscar el nostre repte i dur-lo a terme, i en això el nostre amic Carlos és un especialista, li agrada buscar-se els seus desafiaments i portar-los a cap.
     Les persones i com no els corredors estem fets per a buscar la bellesa i no el repte més gran o més difícil i ho definix molt ben un gran escalador com Maurice Hergoz: “No és més qui més alt arriba, sinó aquell que influenciat per la bellesa que l'embolica, més intensament la sent”


     Els corredors estem fets per a buscar la bellesa que existix en la carrera a peu. No sols per a l'entrenament, les sèries, les carreres o les marques.
     Podríem definir la bellesa com allò que posseïxen les coses que ens fan que ens agraden. La satisfacció que ens produïx i sentim quan correm pareix no respondre a cap necessitat concreta, com tampoc es pot explicar per que Bay s'enfrontara amb les tres Sant Silvestres.
     Els hòmens primitius van fer bols d'argila cuita per a aplacar amb més facilitat la seua fam i la seua set, i també per a conservar i traslladar millor el menjar i la beguda. El que no sabem és per què van adornar els seus atuells amb una sanefa de figures geomètriques. Eixa decoració no servix per a res, no complix cap finalitat biològica, i per això mateix revela que els hòmens no sols busquen satisfer les seues necessitats, sinó aconseguir també que les coses siguen o pareguen belles. Una necessitat, com hem dit, que no pareix tindre res de fisiològic, i sí mental.

¿Perque es bella aquesta imagte?
     Per què correm una Marató o ens enfrontem als nostres reptes? La solució potser ens la d'un altre escalador, Lionel Terray, quan es pregunta “Per què pujar muntanyes? Perquè estan ahí”.
     Carlos participara i aconseguira complir el seu repte perquè esta ahí, no són els 30 quilòmetres, ni córrer en tres carreres distintes el mateix dia, és eixa satisfacció personal que ha trobat que l'ha vist i que li portara a participar en eixe repte.
     Definir la bellesa és possible i insatisfactori al mateix temps. Definicions o frases sobre la bellesa les trobarem de moltes formes i totes elles ens vénen a manifestar la indefinició del concepte. No vol dir que tots coincidim a estimar belles les mateixes coses, sinó més aïna que només anomenem "bell" a lo que sentim que hi ha de ser considerat així per tot el món.

     Podem identificar i descriure conceptualment el que significa córrer una marató o la satisfacció que ens produïx realitzar una marca personal en una carrera, però no tenim una regla o un model que ens permeta establir si la marató i la marca personal són bells, ni en quina mesura, ni per què ho són.
     Siga com siga, nosaltres només veiem el valor, lo complicat o com puga ser de difícil realitzar el repte de la Sansilvestrada 2014, i pot ser que arribem a envejar a Bay per portar-lo a terme encara que no és això el que s'hauria d'envejar, sinó el que l'impulsa a realitzar-lo.  

2 comentaris:

  1. Admiracio per la tasca d Carlos i consideració per la teua. Quan difícil és expresar la ambigüitat del terme "bellesa" i amb ella quan subgectiva, ja desde l'antiguitat se'ns ha mostrat.
    Reflexio significatva i q queda en la consciència. Materia prina delicada però tractada minuciosament i amb detall. Carlos y Sala, Sala i Carlos. Models a imitar

    ResponElimina
  2. Gràcies per les paraules Vicent Sala. Dir que en el repte de La Sansilvestrada 2014,aniré a disfrutar dels kilómetres i que com tots sabeu en considere un atleta popular i que m'agrada molt correr. Bon Any 2015 a tothom i una forta abraçada.
    Atleta Popular: Carlos Siscar Bay

    ResponElimina