IN MEMORIAM

dissabte, 23 d’agost del 2008

La ultima mascleta.

Ja estem assentats davant del TV esperant que començe la marató masculina, ho tenim tot preparat, tenim al nostre costat la llista de participants i els seus marques, i no podem mes que sorprendre'ns del nivell que tindrà, falten ancara dos hores perquè començe, però si els corredors ja estan desdejunat i preparant-se nosaltres no hem de ser menys, així que la butaca esta a punt, el comandament a distància amb les piles noves i les cadenes que el retrasmitiran localitzades així que començe l'espectacle i que més d'un centenar de participants ens animen dins de dos hores en la final de la marató masculina, prova que posarà punt final al concorregut torneig d'atletisme dels XXIX Jocs Olímpics Beijing-2008.
En la línia de meta estaran, entre altres, el titular de l'Olimpíada d'Atenes-2004, l'italià Stéfano Baldini, i el guanyador del Campionat Mundial d'Osaka-2007, el kenyà Luke Kibet.
L'armada d'eixa nació africana la integraran també Martin Lel (2:05:15 hores) i Samuel Kamau Wansiruy (2:05:24), amos de la segona i tercera millors marques de l'actual temporada.
Sis segons més (2.05.30) ha acreditat el millor dels atletes del Marroc en 2008, Abderrahman Gourmi, que estarà acompanyat en la línia d'eixida pel dos vegades campió del món Jaouad Gharib. Esta temporada ha estat desaparegut sobre la distància, però de la seua capacitat de competidor cal esperar el millor.
El rànquing de l'orbe l'encapçala l'etíop Haile Gebrselassie (2:04:53), qui, no obstant això, no apareix en la relació de competidors.
En canvi, defendran els colors d'Etiòpia Deriba Merga Ejigu, Tsegay Kebede i Gashaw Asfaw, el primer dels quals posseïx l'octava millor marca de l'any (2:06:38).

Sobre les 3, 45 ja sabrem qui és el guanyador i és molt possible que per fi caiga el rècord olímpic,
És de 2:09:21 hores i va ser imposat el 12 d'agost de 1984 pel portugués Carlos Lopes en l'Olimpíada dels Angeles, Estats Units, pues el clima ajudara a fer que es puga córrer ràpid.
I els nostres, comptem en Pequín amb el trio format per Chema Martínez, Julio Rey i Josep Rios. El primer d'ells és el que més optimista es mostra, ja que ha assegurat en els dies previs a la competició que ha treballat tot l'any per a buscar una medalla i que ha arribat «en un moment increïble». «Ningú em va a llevar la il·lusió. És difícil, però eixe son no me'l va a llevar ningú», ha declarat Chema.
Julio Rey i Josep Rios van ser més mesurats en les seues declaracions, però els dós compten amb una llarga experiència en esta distància.
Rey ha sigut segon en el Mundial de 2003 i tercer en els Europeus del 2002 i 2006, i vol recuperar les seues millors sensacions per a estar en la baralla.
Rios, per la seua banda, arriba amb un registre enguany de 2.09.38 i espera llevar-se l'espina dels seus fallades en anteriors gran cites.
Si volem buscar algun corredor blanc amb possibilitats de plantar cara als africans i possiblement guanyar-los cal buscar l'americà i al suís, en fi ja no queda res per a saber-ho, a disfrutar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada