IN MEMORIAM

dissabte, 16 d’agost del 2008

A les 1,30 hores. S'espera espectacle.

Les dones afronten esta matinada a partir de la 1.30 hores a Espanya, el gran desafiament de córrer la marathon olímpica. Les atletes espanyoles s'enfrontaren a la flor i nata de les millors especialistes internacionals. Les espanyoles seran l'aragonesa Maria Jose Pueyo, la lluïxen-se Alexandra Aguilar i l'hispà-cubana Yesenia Centeno.




ALESSANDRA AGUILAR
Lugo, 01.07.1978, 1,65m/50kg. Entrenador: Fernando Lozano
2h29:03 Rotterdam (NED) 13.04.2008








YESENIA CENTENO
Ciego de Avila (Cuba) - 27.06.1971 - 1,57m/47kg. Entrenador: Guillermo Ferrero 2h31:16 Hamburgo (GER) 27.04.2008






















MARÍA JOSÉ PUEYOJaca (Huesca), 16.03.1970 - 1,72m/52kg. Entrenador: José Fernando García
2h32:22 Valencia 17.02.2008


Els 42 quilòmetres que enllaçaran la mítica plaça de Tiananmen amb l'Estadi Nacional es faran molt llargs per a totes les atletes, que arriben a la cita darrere d'una preparació molt llarga. Les condicions de temperatura i humitat i l'altíssim nivell de pol·lució que es respirarà en tot el recorregut poden ser factors determinants, encara que la gran marca que vam veure ahir en la final de 10.000 pot tirar per terra esta hipòtesi.


Les xineses, favorites.


Les atletes locals es presenten com les grans favorites de la marató femenina, amb el permís de la kenyà Catherine Ndereba, de la recordwoman mundial, la britànica Paula Radcliffe, i de la líder de l'any, l'etíop Berhane Adere.


No obstant això, la carrera es presenta molt oberta i qualsevol corredora pot donar la sorpresa.
Entre les representants xineses destaca la presència de Chunxiu Zhou, que a pesar de no haver realitzat un gran registre esta temporada té un espectacular rècord personal, per davall de les dos hores i vint minuts. Junt amb ella, les jóvens Xiaolin Zhu i Shujing Zhang tenen opcions de brillar, pues estan entre les cinc més ràpides del planeta en la present temporada.


La kenyàna Ndereba és una altra de què ha baixat de les dos hores vint, encara que tampoc se li ha vist en la present campanya. No obstant això, s'ha estat preparant a consciència per a esta cita i lluitarà pel màxim.
La líder del rànquing mundial de l'any és l'etíop Berhane Adere, una altra habitual de les finals de 10.000, que ha canviat de distància a la recerca de la glòria olímpica.
Finalment, la britànica Paula Radcliffe també entra en moltes quinieles.El seu increïble marca personal parla per si sola i basant-se en ella sempre és aspirant a tot.
La resta de l'equip d'Etiòpia, les russes, les romaneses i les japoneses podrien ser igualment clares alternatives als llocs d'honor.
La representació espanyola no té massa opcions de realitzar un bon paper, segons les marques amb què atresoren en la present campanya.
A pesar de tot, no es pot descartar res. Si les maratons dels Jocs Olímpics solen oferir sorpreses, en esta ocasió els quilòmetres poden pesar encara més. Els últims deu mil metres en què es decidixen este tipus de proves es presenten apassionants. S'espera espectacle.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada