IN MEMORIAM

dissabte, 23 d’agost del 2008

EL TRIOMF DE L'EXPERIÈNCIA.

Com ancara falten quasi dos hores perquè comence, no estaria malament que repassàrem el que ha sigut el fons en esta Olimpíada.
Durant esta setmana s'ha corregut la marató femenina amb una gran carrera, van guanyar al final les veteranes, la guanyadora ho va fer per valentia i la segona per intel·ligència, si la romanesa va voler manar en la carrera i posar el seu ritme la kenyana va demostrar ser la mas llesta i va fer tot al contrari, deixa la carrera en les mans de Paula i les xineses per a aparéixer al final i emportar-se la plata, en fi dos grans corredores que acompanyades per les xineses ens van deixar una gran marató.
La romanesa Constantina Tomescu va obtindre l'or en la marató femenina en els Jocs Olímpics, seguida de la kenyàna Catherine Ndereba (plata) i la xinesa Zhou Chunxiu (bronze), mentres la plusmarquista mundial britànica Paula Radcliffe a penes va arribar en el lloc 23.

Tomescu va marcar un crono de 2:26:44 hores, mentres l'actual campiona del món Ndereba va registrar 2:27:06 i la xinesa Zhou 2:27:07.

Radcliffe, igual que a Atenes 2004, no va poder complir el seu somni del primer triomf olímpic. Poc abans de la meta de la carrera de 42,195 quilòmetres va patir vàries rampes i va viure el seu pitjor resultat en la disciplina.

Quarta va arribar la xinesa Zhu Xiaolin (2:27:16), més arrere la kenyàna Martha Komu (2:27:23), la britànica Mara Yamauchi (2:27:29), la russa Irina Timofejewa (2:27:31) i la romanésa Lídia Simon (2:27:51).

Tomescu és la primera europea a guanyar la marató olímpica des de la victòria de la russa Valentina Yegorova en 1992 a Barcelona.

Fins ara el seu major èxit era la victòria en la marató de Chicago de 2004 i un tercer lloc en els mundials de 2005. "Va ser un gran exercici.

La medalla d'or és fantàstica", va dir la veterana corredora. "Les meues cames estaven cansades els últims deu quilòmetres. Mirava cap arrere perquè no volia perdre la medalla".