IN MEMORIAM

dimarts, 17 de febrer del 2015

Circuit a Peu Marina Alta 2015

     Un any més anem hi ha començar el Circuit a Peu Marina Alta i amb este ja són 19, són ja moltes les edicions per a pensar que és una cosa passatgera i que no tindrà continuïtat. Amb el pas dels anys el Circuit a Peu Marina Alta s'ha convertit en l'esdeveniment esportiu més important de l'any en la nostra comarca i a més és el més popular per la quantitat i varietat dels seus participants aixi com dels seus espectadors.

     Moltes coses han canviat en tots estos anys i molt poc s'assembla la primera edició amb la d'enguany, el Circuit de la Marina sempre ha estat en un procés d'aprenentatge continu i la 19 edició tampoc serà la definitiva.
     Com tot procés d'aprenentatge és també un procés de canvi i el que es va aprenent cada any ens va canviant i passa a formar part de la següent edició.
     En esta edició tornem hi ha ser 10 carreres o millor dita 10 pobles amb les seues respectives Volta a Peu i amb 10 clubs de corredors, hem canviat el dia del Sopar d'entrega de trofeus que passa del divendres al dissabte i hem elaborat una xicoteta guia de tot el Circuit que entregarem junt amb el dorsal, són xicotets canvis però sense ells no hi ha millora.
     El Circuit a PeuMarina Alta va assimilant a poc a poc totes la millores que anem trobant i per a això és necessari que els clubs que organitzen cada carrera se senten motivats, la qual cosa només es produïx si tenen clar el que volen i si ho van aconseguint, així com si estos canvis estan dins de les possibilitats i forma d'entendre la carrera de cada club.

     L'opció principal que sempre es perseguix és que siga un Circuit el més popular possible i per a corredors populars, buscar el benefici del corredor popular esta sempre en la presa de decisions dels organitzadors i en eixe camí és en el que intenta millorar cada any.
     El Circuit a PeuMarina Alta cal recordar que és plural, el pluralisme és un dada in eliminable en el Circuit, en ell conviuen 10 carreres distintes, amb distints organitzadors, distintes distàncies i on coexistixen 10 clubs de corredors a vegades molt distints. 
     No cal oblidar esta dada al pensar en el Circuit i en la pregunta que sorgix, és possible unes mateixes normes o un mateix reglament acceptat per tots? O cal limitar-se a unes normes o reglaments molt genèrics que garantisquen un mínim d'igualtat als corredors i organitzadors?
     El problema és vell, i les solucions davant del mateix són variades, i any rere any anem unint propostes que ens estan portant a considerar que el Circuit a Peu Marina Alta no és una simple agregació de carreres, sinó com un grup de carreres que busca fomentar la carrera a peu, i que promou l'esport popular.
     Això implica, d'una banda, anar unint el millor i el més recomanable per al corredor popular en reglaments, categories, inscripcions, classificacions i anar creant una mateixa imatge i amb una mateixa idea en totes les carreres. D'un altre, individualitzar quines coses no ens agraden o creem que no són recomanables i anar traient-les de les carreres del Circuit a Peu Marina Alta.

     Ha d'haver-hi unitat en el que és necessari, en les qüestions fonamentals. Després es pot admirar una gran varietat de matisos en les formes de cada una de les 10 carreres, en el circuit, les distàncies, les organitzacions, els premis i la idiosincràsia de cada poble i club.
     El corredor popular acudix al XIX Circuit a Peu Marina Alta sabent de la unitat i de la senzillesa de les seues normes, un mateix dorsal, un mateix xip, unes mateixes categories i sabent també de la pluralitat de les seues carreres, esta combinació no podria ser la base del seu èxit?

     La pluralitat en el Circuit constituïx certament un bé. Tot uniformisme, en canvi, asfíxia a les carreres i no crea sinó una aparença d'harmonia, mentres que la verdadera unitat es potencia integrant les diferències.
     Açò no significa que sempre resulte fàcil un Circuit a Peu Marina Alta amb diverses carreres; però, almenys, tenim la certesa que este desafiament es troba en la mateixa línia que estan seguint els organitzadors del XIX Circuit a Peu Marina Alta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada