IN MEMORIAM

dijous, 7 de juliol del 2016

Comencem a desengranar el III Gran Fons d'Orba.

Anem hi ha començar a desvelar com és el III Gran Fons d'Orba, tots els que el pròxim 17 de juliol van hi ha començar el “III Open summer circuit training” de Dorsal 19 hauran d'estar atents.
Segons ens ha contat Armando el circuit llarg constara de 15 quilòmetres dels quals 10 són en asfalt, 2 de camí de terra i 3 de senda. Hi ha també algunes variants amb menys quilòmetres que ja anirem mostrant més avant.
Per als que no estem acostumats a les pujades serà un bon entrenament per a anar agafant potència en les cames, pero si som prudents,
És important destacar que no devem tindre por de realitzar alguns quilòmetres per sendes i per pistes forestals ja que el risc de lesionar-nos és molt poc i els beneficis poden ser molts si correm tranquils i sense forçar, sobretot els que no estem acostumats.
Esta etapa és bona per a anar enfortint els nostres músculs, lligaments i tendons a poc a poc i sense que es note que ho estem fent, perquè les pujades i baixades ens van a obligar a treballar tots els músculs de les nostres cames d'una manera a què no estem acostumats i això sempre ens servirà per a reforçar-los, però com he dit abans no cal forçar ja que amb el simple esforç de pujar o baixar ja és suficient.
Així que la recomanació és anar a poc a poc.

Ja se que intentar en unes cuantes línies aconsellar que devem ser prudents i pujar lentament les costeres que no coneixem i que per tant ens poden portar a l'esgotament, i que me ens facen cas és molt difícil. No em recorde ara i tampoc ho vaig a buscar qui va dir “els ports de muntanya cal començar-los com un vell per a acabar-los com un jove” i és veritat, en alguna pujada del III Gran Fons d'Orba cal fer-li cas a eixa frase.
En esta societat, fem la sensació d'anar sempre corrent i amb presses. I moltes vegades en els nostres entrenaments solem tindre poca paciència, volem fer la sèrie el més ràpida possible, volem que el “llarg” se'ns faça més “curt”, arribar dalt tan ràpid com siga possible i acabar amb la costera com si se'ns acabara el temps.
Però el “III Open summer circuit training” de Dorsal 19, demana calma, com totes les coses importants, la vida humana, la maduresa, la muntanya i els entrenaments ens demanen que els assaborim i els disfrutem. Per a això cal tindre paciència i serenitat ja que cada cosa té el seu propi ritme i no ens hem d'accelerar.
Particularment en estos entrenaments on molt poca gent coneix el circuit hem d'anar amb molta atenció per a actuar encertadament. Sobretot perquè cada un té el seu propi ritme i, a vegades, pretenem que tots seguisquen el nostre pas o pretenem seguir el ritme dels altres.
Hem d'aprendre a respectar el ritme de carrera de cada u. Estos entrenaments són per a sembrar i esperar.  Si aprofitem estos quilòmetres del “III Open summer circuit training” de Dorsal 19 per a anar “sembrant” quilòmetres de qualitat al final haurem millorat en molts aspectes, però si acabem rebentats en cada etapa si no tenim paciència haurà sigut una perduda de temps i   d'entrenament.

Tingueu paciència!
Entrenar amb tranquil·litat i serenitat dóna millors resultats que la precipitació i la celeritat. Ho diem però no ens convencem...i, a pesar que sabem que la velocitat provoca moltes lesions, quan ens interessa, correm a límit i a la babalà.
Només dos pujades d'una certa entitat ens n'anem hi ha trobar en el III Gran Fons d'Orba, dos pujades que ens poden fer odiar o amar les sendes, que ens poden fer avorrir o enamorar-nos de la muntanya, que ens poden fer detestar o mirar amb bons ulls el III Gran Fons d'Orba i és que estarà en nosaltres el decidir com ens anem a sentir després córrer.


Els circuits ens poden ajudar a realitzar bones marques, però tenen menys importància quan el que volem és divertir-nos i disfrutar de la carrera a peu, i el “III Open summer circuit training” de Dorsal 19 és sobretot diversió. Tot corredor ha d'incloure en els seus entrenaments una bona dosi de diversió ja que s'esta convertint en una necessitat per a tots descansar de les ocupacions de la vida diària.
Ara cada u que pense en la seua forma de divertir-se.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada