IN MEMORIAM

dilluns, 25 de maig del 2009

LA VOLTA A LA MARINA ALTA NO ÉS UN ESFORÇ INÚTIL.

Quan ens trobem al voltant de la mitat de la XXIII Volta a Peu a la Marina Alta és possible que comencem a pensar que “se'ns esta fent llarg” i podem començar a queixar-nos d'estar realitzant esforços inútils.
Recorde que quan anàvem a escola déiem per a què aprendre llatí si després no l'anem a parlar-lo mai, o per a què hem d'aprendre'ns els afluents del Duero si teníem a casa un bell atles per a consultar-lo quan volguérem. Ara l'argument continua sent el mateix encara que canvien els exemples: per a què aprendre a fer arrels quadrades si tenim calculadora en el mòbil, o saber què va fer Napoleó si tenim a mà en internet totes les pàgines que vullguem en el cas que necessitem saber-ho.

Però, a banda de l'interés que té la possessió d'una bona cultura general, la qual cosa no se sol tindre en compte –Només prou més tard es reconeix- és que, més important que el que puguem aprendre amb el nostre esforç, és aprendre a esforçar-se. 
Quan entrem en el món de la carrera a peu, sol succeir el mateix, si la XXIII Volta a Peu a la Marina és una escola per al corredor, haurem d'esforçar-nos per a poder aprendre i així poder aconseguir els nostres objectius, ara com ara, lo progressista és intentar suprimir l'esforç d'ací ens vénen tots els sistemes, que convertixen el nostre entrenament en una cosa entretinguda, en un joc. 
I és veritat que ens devem divertir entrenant però ens hem d'esforçar, això és a més el que més ens queda: amb el temps, s'obliden fàcilment les llistes de rius o de reis gots, o l'ús de logaritmes, tambe la XXIII Volta a Marina i totes les seues carreres, però queda eixe hàbit d'escometre lo dur: les virtuts del treball i del entrenament, passara esta edició de la Volta a la Marina però en nosaltres haurà de quedar eixe hàbit d'eixir a córrer, a entrenar i a continuar participant en carreres.

Llavors, intentar estalviar esforços és roín? La pregunta és un poc equívoca, i la resposta ha de ser un poc complexa. No es tracta, per descomptat, de desqualificar la part divertida de la carrera a peu. Lo treballós, en si mateix, no és un bé; el bé està en el que nosaltres podem aconseguir afrontant una tasca àrdua perdent la por a l'esforç. 
Una vegada que ens hem acostumat a realitzar xicotets esforços per a poder realitzar la Volta a Marina és una danya que este estiu no continuem esforçant-nos, mantenint eixos hàbits tan saludables que estem adquirint, descansant mes a les nits, controlant un poc millor la nostra alimentació, bevent un poc mas d'aigua, fumant un poc menys, prenent menys alcohol i sobretot eixint quasi tots els dies a córrer, així procurem aguantar este esforç que estem realitzant no sols el que dure la XXIII Volta a Peu a la Marina sinó tota la resta de l'any.

VOLTA A XABIA.

IVARS DESCALS, DARIO

0:37:07

SISCAR BAY, CARLOS

0:38:01

COMPANY PUIG, PASCUAL

0:38:35

LLAMBIES SENDRA, ENRIQUE

0:39:46

MAS SISCAR, FERRAN

0:39:54

VICENS PASTOR, FERNANDO

0:40:28

SENDRA FRANQUEZ, VICENTE

0:40:48

PONS SORIANO, ALBERTO JOSE

0:41:06

SENDRA REIG, FERNANDO

0:41:12

CAMPS SENDRA, DAVID

0:44:57

SERVER MILLET, JUAN ANTONIO

0:45:22

PASCUAL ESCRIVÁ, JUAN ANTONIO

0:45:41

PASCUAL PASCUAL, LAURA

0:46:17

SENDRA FRANQUEZA, JOSE PASCUAL

0:46:22

MENGUAL COTS, CARLES VICENT

0:48:18

MENGUAL MOLL, JOSÉ

0:51:26

ALEMANY SENDRA, RAMON

0:54:51

ESPLUGUES BAÑULS, JOSE

0:55:04

Esperem que esta llarga llista de corredors que el dissabte van córrer en Xàbia i que setmana darrere de setmana ens acompanyen en la Volta a la Marina continuen acompanyant-nos durant tot l'estiu, esperem també que Dario vaiga a continuar amb el seu gran estat de forma també durant tot l'estiu i que amb un poc d'esforç puguem tots millorar la nostra forma física.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada