IN MEMORIAM

diumenge, 17 de maig del 2009

CÓRRER DESCALÇ.

Ara que ja ens estem acostant a l'estiu, hi ha una sèrie d'exercicis que pareixen pensats per a estes ocasions i un d'estos és córrer o caminar descalç.

Durant l'estiu les ocasions per a caminar sense sabatilles són moltes i deuríem utilitzar-les, ja siga perquè fa calor i estem mes còmodes descalços, o ja siga perquè amb la calor no molesta tant de realitzar estos exercicis.Sense cap dubte i veient on ens trobem, la sensació de llevar-se les sabatilles i córrer o caminar per la platja és un dels plaers que com a corredors deuríem provar, sentir el lleuger massatge que exercix l'arena mullada davall els nostres peus i de tant en tant sentir com ens mullen els turmells les onades del mar són sensacions que deuríem experimentar almenys tots els estius. Encara que caminar descalç sobre la fresca herba tampoc es queda arrere.

Però un corredor es fa ràpidament la pregunta: Per què no córrer descalç? I al plaer de sentir la suau superfície de l'herba o l'arena massatgear les nostres plantes dels peus afegir algun altre avantatge.
Efectivament, trobem altres beneficis, com són l'enfortiment de tots els músculs dels nostres peus i turmells.
Però és normal pensar que per a córrer o caminar sense sabatilles és necessari procedir amb cautela, no sols pel perill eventual de causar-nos alguna ferida amb algun objecte que ens puguem trobar, no sempre fàcils de controlar, sinó especialment perquè sense la protecció de les nostres volgudes sabatilles els músculs dels nostres peus i panxells estan molt indefensos.
Abans que res és preferible fer una primera adaptació caminant i no començar a córrer de seguida.
De totes maneres no hem de pensar que sense sabatilles correrem molts quilòmetres. Inicialment es poden córrer un parell de quilòmetres, el millor moment seria després d'entrenar, com a recuperació, ja que ens causara molt mes plaer després d'entrenar i estar cansats, llevar-nos les sabatilles i sentir el contacte directe dels nostres peus amb la fresca arena o l'herba encara que la pista d'atletisme no és mala solució.



Els primers dies haurem de començar amb pocs metres, una volta a la pista estaria bé, perquè són molts els anys en què els músculs i tendons dels nostres peus i panxells estan acostumats a la protecció de la sabatilles, i la pell de les nostres plantes és molt sensible i pot patir abrasió ja siga per l'arena com per la goma de la pista, una altra cosa que no deuríem oblidar és realitzar exercicis d'estirades sobretot del nostre tendó d'Aquil·les, i podreu comprovar com el tenim molt mes rígid que quan correm amb sabatilles i és que córrer descalç per poc que siga elimina la xicoteta però determinant elevació del taló de les nostres sabatilles amb el que el nostre tendó d'Aquil·les ha de treballar mes estirat i pot patir alguna ruptura fibril·lar i és este el problema a què deurem prestar mes atenció, ja que no deurem transformar un plaer en una experiència traumàtica per als nostres músculs i tendons.
Així que comencem ja, primer a caminar i després a poc a poc a córrer per a quan arribe l'estiu puguem anar a la platja i córrer descalços sense problemes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada