IN MEMORIAM

diumenge, 17 d’abril del 2011

El Verger, interessant, exitant, intrigant i apassionant.

Uf!, que carrera la que es disputa en el El Verger, va tindre tots els ingredients per a ser excitant i al mateix temps interessant per a saber com anem millorant, va tindre un bon circuit, va tindre també molt d'ambient ja que va comptar amb més de 1300 corredors i a més per a fer-la intrigant, era la primera carrera que fea calor, en fi una carrera apassionant.
I és que, l'objectiu de quasi tots els corredors és obtindre unes prestacions cronomètriques cada vegada millors, i per això ens sentim motivats a seguir plans d'entrenament sempre més forts que ens permeten amb el temps aconseguir millors resultats. Però, amb el pas del temps, ja siga pel nostre envelliment, ja siga a causa de l'adaptació del nostre cos a l'entrenament que realitzem, la qüestió és que cada vegada ens costa més millorar.
 Quan açò succeïx els corredors que poden solen canviar d'entrenador, esperant que el nou trobe nous tipus d'entrenament que els permeta millorar, però la majoria sol buscar entrenaments nous on siga.
Saber qual és el millor entrenament no és fàcil, ja que les variacions que poden existir d'un corredor a un altre varien tant que un mateix entrenament afecta de manera diferent de cada organisme.
Per això és interessant conéixer els efectes dels diferents mitjans d'entrenament i tindre un orde d'eficàcia.
Segons la majoria d'estudis sobre sistemes d'entrenaments, l'entrenament que determina en un corredor la màxima eficàcia pareix l'interval training.
Este sistema és el que utilitza en els entrenaments les distàncies que van entre els 400 metres i els 3 quilòmetres a diferent intensitat.
El següent sistema d'entrenament que pareix determina el més rendiment per a la nostra carrera  és l'interval training  a velocitat màxima, ací l'esforç a realitzar és molt elevat pel que són sèries molt curtes per tant no sobrepassen els 30”.
El tercer mitjà d'entrenament el podríem denominar força explosiva. Ja que els exercicis d'específics per a millorar la nostra força significa obtindre una tècnica de carrera més eficient i econòmica, el que ens permet consumir menys energia per a recórrer una determinada distància.
Continuant amb esta curiosa classificació de mitjans d'entrenaments més eficaços, en el quart lloc posaríem la carrera curta i ràpida, i la carrera a ritme mitjà. Sempre es corre per davall del llindar anaeróbico, en la curta i ràpida ho faríem entre 10-15” més lent que el nostre ritme de 10 quilòmetres i així ensenyaríem als nostres músculs a utilitzar poc oxigene, entre els 3000 metres i els 5000, el que solem dir sèries mitjanes.
En la carrera mitjana correríem inclús un poc més lents a fi que els nostres músculs s'acostumen a utilitzar com a combustible un poc més els greixos per a així economitzar el tan escàs glucogen, vénen a ser les nostres volgudes sèries de 10 Km.
Com sempre tot teoria, però ja ho va dir  Leonardo Da Vinci “Els que s'enamoren de la pràctica sense la teoria són com els pilots sense timó ni brúixola, que mai podran saber a on van.”
En fi, els que van millorant carrera rere carrera que seguisquen amb els seus entrenaments i els que pensen que estan estancats ja tenen un poc en què pensar.
En el El Verger vam trobar una gran milloria, vam tornar a tindre a un sol corredor per davall de 4' i a cinc a menys de 4'30'' a més ho van fer molt bé els set que van baixar de 5', bona la progressió que porta nostre Ramón que ja esta en el club dels 5'30'', punt i a part són els dos que van estar per damunt dels 6' i és que al començar a córrer es necessita un gran sacrifici que ens portara indubtablement a una gran  satisfacció i hi ha entrar en un món que ens proporcionarà grans moments i grans alegries, acabar la carrera era el seu triomf i van guanyar.

EL VERGER.
COMPANY PUIG, PASCUAL               03:49
PONS SORIANO, ALBERTO JOSE   04:17
SENDRA FRANQUEZA, VICENT      04:17
LLANBIES SENDRA, ENRIQUE        04:18
WOODALL, TONY                             04:29
ARBONA ESCRIVA, JUAN JOSE     04:29
SALA FERRER, JAUME                    04:30
GARRIGOS PINA, PEDRO                 04:45
SERVER MILLET, JUAN ANTONIO 04:48
PIERA FERRER, BAUTISTA              04:50
PEREZ MARI, JOSE                         04:50
CERESOLA PIERA, FRANCISCO       04:57
PEREZ GARCIA, ANGEL                    04:59
ALEMANY SENDRA, RAMON           05:30
GONZALEZ MONTERO, CARMELO  05:45
MENGUAL MOLL, JOSE                   05:47
PASCUAL FEMENIA, JUAN              06:08
BOLTA NAYA, JUAN BAUTISTA     06:08

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada