IN MEMORIAM

diumenge, 16 de novembre del 2008

TINC SON.

Cuantes vegades ens hi ha que passat que despres d'estar preparant una carrera durant mesos arriba la nit anterior i no podem dormir, cuantes vegades ens hem que passat la mitat de la nit pensant en l'estratègia de carrera i l'altra mitat pensant que tot el nostre entrenament se ens n'ha anat al trast perquè no estem dormint, perquè en la nostra ultima nit no descansem, són nits molt llargues que ens donen temps per a tot, però si bé és veritat que si descansem estarem millor tan bé és veritat que fisicament no ens afectara massa.
Hi ha fases del son crucials per a nosaltres (les que generen ones de baixa freqüència), ja que en elles se segrega l'hormona del creixement que afavorix la reparació i creixement muscular, la crema de greixos i la formació òssea.


Si perdem son esta secreció disminuïx, per això els esportistes que dormen malament sovint no rendixen tot el que podrien.


• Vint hores de son menys induïxen fallades en els processos mentals, però amb el rendiment físic l'assumpte és diferent ja que este es veu molt menys afectat.


• Trenta hores de privació de son no alteren el consum d'oxigen dels corredors de fons encara que se senta major cansament i ganes de dormir després de l'esforç.


• Hi ha estudis que mostren que un esportista que dorma només 3 hores per nit durant 3 nits consecutives no perd força muscular ni en braços ni en cames ni perd capacitat de resistència, no obstant això descendix la capacitat anaeróbica lleugerament, la qual cosa es nota prou en atletes de disciplines la duració de la qual ronde els 4 o 5 minuts, que no és el nostre cas.


• Les variacions individuals darrere d'unes quantes nits sense dormir són enormes: hi ha atletes que perden fins a un 15% de la seua capacitat, altres a penes un 5% i inclús va haver-hi alguns durant les proves que van rendir millor després de la vigília.


Les bones notícies són que una sola nit sense dormir o amb son escàs abans d'un esdeveniment important no perjudica a penes el rendiment, així que vos acabe de desmuntar l'excusa per si hui realitzem un penós temps a València o Gandia.
Bon Dia...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada