IN MEMORIAM

dissabte, 28 de febrer del 2009

7 de març.LA CARRERA DE LA DONA.

Com ja sabem el pròxim 7 de març realitzarem La Carrera de la Dona, és una activitat no competitiva que organitzarem amb la col·laboració de l'Ajuntament, l'objectiu és dur a terme una convivència lúdica, esportiva i cultural, al mateix temps que es reivindica la igualtat d'oportunitats i drets a través de l'esport.
Com passa sempre la dona entre el treball, la casa, els fills i perquè no , el marit, mai té temps per a fer esport, anar al gimnàs o simplement córrer. Al final cuidar-se com fer esport es convertix en una càrrega més. 
Nosaltres que practiquem la carrera a Peu, anem comprovant dia a dia que cada vegada existix menys desigualtat, són molt rares les carreres en què es fan distincions a l'hora d'entregar premis, una de les discriminacions que encara queden és que solen haver-hi moltes menys categories femenines que masculines i es nota mes en les veteranes,   al mateix temps també estem assistint a l'augment del numere de corredoras que acudixen tots els caps de setmana a les carreres, on si hi ha moltes mes diferències no és la carreres sinó en les dificultats que existixen a l'hora de practicar la carrera a peu,  podríem dir a l'entrenar.La carrera a Peu és una activitat que es fa majoritàriament a l'aire lliure,  generalment fora de l'horari laboral i normalment en grups molt reduïts i és en estos tres punts on la dona troba més dificultats.
A l'aire lliure pot significar, soledat i inseguretat. Fora de l'horari de treball significa moltes vegades hores intempestives,  amb la qual cosa tornem a la soledat i inseguretat. En grups reduïts significa una altra vegada soledat i inseguretat.
Solucionar estos problemes és una tasca que hem de començar a plantejar-nos tots i intentar que es consciencien les autoritats, intentar que els nostres camins rurals siguen mes segurs no sols concernix a la policia sinó que tots els corredors hem de començar a sensibilitzar a la resta de la gent que una dona corrent esta realitzant una activitat a la què té tot el dret i no cal veure-ho com una excentricitat, és possible que el problema ens vinga de la mateixa arrel en què esta basat l'esport modern, l'esport va ser ideat per i per a hòmens com a via de transmissió de determinats valors i per al desenrotllament de les seues capacitats físiques. És també molt possible que este mes encaminat a promoure, sobretot, valors com la competència, la fortalesa física, o l'agressivitat, basades en capacitats motrius com la força, la potència o la resistència. I són estes idees les que cal anar canviant, quan s'ix a córrer no sols es busquen ja estos valors, sinó valors com l'amistat, buscar un benestar físic i mental, també millorar la qualitat de vida i si fóra possible adquirir hàbits mes saludables.
El veure com normal una dona corrent pels nostres camins serà el principi d'esta normalització i si nosaltres amb la Carrera de La Dona podem ajudar en una cosa, pues que així siga.

2 comentaris:

 1. soc david he fet 2:28:13 bona carrera un poc de fanc pero be,la setmana que ve anrem a oliva ja palem val

  ResponElimina
 2. MARATÓ DE BARCELONA 2009. Diumenge:02-març-2009.
  Avui a la marató m´ho he passat molt bé. Segon any consecutiu que faig de llebra/globus en la marató. L´objectiu de la marca d´enguany 3h 30m, molt menys pressionat que el de l´any passat en el globo de 3h15m, però aquest any amb una marató una setmana abans a València.
  Cal dir que el globus l'hem portat a un ritme constant tota la marató. Hem fet un grup de 3:30 molt bo d'uns 100 atletes.
  El primer parcial km 5 en 25’12” molt tranquils.Venia baixada i al pas pel km 10 l’hem fet en 49’46”. El següent parcial km 15 hem marcat 1h14m39sg22’32” dins del temps previst. El grup anava molt compacte. El km 20 l’hem clavat en 1h39’21.
  El pas per la mitja en 1h44’43 i amb molt bones sensacions. Cap problema fins el moment i la cosa pintava bé. La temperatura i el temps, amb pluja en algun moment ens ha beneficiat.

  Al km 30 l’hem fet amb 2h28m52sg i ja s’ha començat a notar que hi haurien moviments al grup. El km 35 l’hem fet en 2n53m56sg. L’ambient a l’Arc de Triomf era impressionant, i en alguns moments se'm posava la pell de gallina. Quedaven 4 km i el grup anava prou compacte amb un grup al voltant d'uns 80 atletes. Hem seguit a ritme, tot i la pujada, el parcial pel km 40 l’hem fet en 3h19m14sg. Ja he vist que si no hi havia cap problema baixaríem de 3h30m, molts corredors del grup.
  Estic molt content per la marca aconseguida i el repte d'arribar el major número de corredors per baix de les 3h30m.
  Al finalitzar la marató m'he emocionat per les gràcies i l'enhorabona que et donen els corredors que han anat amb tu i han baixat de les 3h i 30m o han fet marca personal.
  MARATÓ BARCELONA 2009.
  Dorsal 2317. Globo i guia de 3h30m Carlos Siscar Bay. Temps Oficial 3:30:03 Temps Real3:29:00 a 4:58
  1ªMitja en: 1:44:43 i la 2ºMitja en:1:45:21
  Parcials cada 5km: 5)25:12 10)23:34 15)24:52 20)24:43 25)24:37 30)24:55 35)25:05 40)25:28
  Abans de res, mostrar la tristor que em provoca la mort d'un atleta. No servirà de molt però des d´aquí vull donar ànims a la família i amics del company que va perdre la vida en el km 34,5. Ànims en aquests moments tant difícils a la família irlandesa del jove runner Colin Dunne de 27 anys. Article de Carlos Siscar Bay.

  ResponElimina