IN MEMORIAM

dimarts, 30 de juny del 2009

I ARA EL BANY TURC.

Quan ja només estem a cinc dies de la nostra festa de celebració de fi de temporada és hora de continuar un poc mes amb el que ens trobarem en el SPA d'Oliva Nova, se'ns posarà per davant el bany turc, als que no estem gens acostumats a estes coses ens agradara mes perquè es passa menys calor però sobre gustos, ja se sap.
Igual que la sauna finlandesa el bany turc o hammam se servix de la calor per a produir beneficis en el cos, però en este cas la calor subministrada és a través de calor humida, amb vapor d'aigua.
La temperatura serà inferior a la sauna finlandesa, i oscil·lara entre 25-50 graus segons l'altura ja que a nivell del sòl s'estarà mes fresc, i la Humitat relativa del 99%, amb el que l'ambient està saturat de vapor d'aigua i impedix el procés de sudoració, per tant en el bany turc se sua menys que en la sauna finlandesa.
En este tipus de sauna la calor es genera al calfar aigua i evaporar-se al llarg de tota la sala, creant una espècie de boirina, que al posar-se sobre la superfície corporal formarà gotes assemblant-se a la suor, fent la funció de dispersar la calor i refrigerar el cos.
Els seus beneficis són pareguts als de la sauna finlandesa, però jo diria que mes tranquils, el vapor produïx una equilibrada dilatació dels porus, que elimina toxines i impureses. Al dilatar-se els porus i entrar el vapor d'aigua es produïx una neteja de la pell, quedant suau. Succeïx també que a l'humidificarse les vies aèries es produïx un efecte expectorant, útil en situacions de refredat, tos, sinusitis i altres afeccions del sistema respiratori.
És menys estressant per a l'organisme que la sauna seca o finlandesa, té més efecte de relax, encara que a l'inici cal acostumar-se a la sensació d'aclaparament que produïx el respirar aire tan saturat de vapor d'aigua.
Igual que la sauna seca s'alterna amb banys d'aigua freda, ací serà mes fàcil entrar diverses vegades, per a llavors ja estarem molt relaxats i podrem disfrutar de la piscina i el jacuzzi.
Com veieu tot un plaer per a acabar la temporada 2008-2009, només ens falta concretar l'horari, espere que demà ja este tot clar i ja ho farem saber per tots els mitjans que tinguem disponibles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada