IN MEMORIAM

dilluns, 26 de desembre del 2011

Cásper Líbero.

             El nom de Cásper Líbero és fàcil que no ens sone de res i per a saber un poc dell ens haurem de dirigir a algun buscador d'internet. Però saludem primer a tots els que han començat a córrer gràcies al nostre protagonista.

Hui no anem hi ha dedicar la nostra entrada a cap corredor sinó a Cásper Líbero i el que ell va crear
L'esperit dinàmic i l'afany d'innovació van ser les característiques que van marcar al periodista Cásper Líbero, i li van portar a crear un grup de mitjans de comunicació pioner i audaç en el seu país.  Nascut en Bragança Paulista, São Paulo, on havia nascut 02 de març 1889, Casper va estudiar en la Facultat de Dret tradicional en el Llarg de Sant Francesc, on es va graduar en la classe de 1909. Però dediqua la seua vida al periodisme que va ser el que li va fer famós.
Funda el periòdic la Gazeta Esportiva i allà per l'any 1924 se li va ocórrer la idea d'organitzar una carrera que amb el pas dels anys s'ha convertit en una de les més important del món però a més creá una tradició que molts corredors en tot el món no paren de repetir i és que va tindre la genial ideal d'organitzar la I Correguda Internacional de São Silvestre en Sao Paulo.
Tots els corredors ja sabem el que és una Sant Silvestre, eixa carrera urbana que es du a terme anualment el dia 31 de desembre, dia de Sant Silvestre del que arreplega el seu nom, encara que en molts llocs se celebra en els dies anteriors.
Tots ja sabem que Cásper Líbero va arreplegar la seua idea de la tradició francesa de carreres nocturnes en la nit d'any nou on els corredors portaven torxes.

Tots ja sabem que la Falla la Font ha arreplegat també eixa tradició i ens oferix l'oportunitat d'acabar l'any fent el que més ens agrada, córrer, i és que si la Sant Silvestre de Sao Pau porta 87 edicions la Sant Silvestre de Pego va ha celebrar el dia 31 la seua segona edició.
Llavors, donem les gràcies a Cásper Líbero i a la Falla la Font, al primer per inventar i a la Falla per instaurar a Pego una tradició que no teníem com és acabar l'any corrent.

2 comentaris:

  1. Hola, sugiero que pinches http://www.youtube.com/watch?v=oLOdNMfwFmc&feature=youtu.be para oir una linda canción para corredores y amantes del deporte en general.

    ResponElimina
  2. Muchas gracias, puede estar seguro que la utilizaremos en el blog, pues nos ha gustado mucho ya que refleja como somos los corredores.
    Buen año.

    ResponElimina