IN MEMORIAM

divendres, 23 de desembre del 2011

Els Segons cinc mil metres.

            Continuarem hui amb el segon cinc mil, si en els primers quilòmetres hem estat intentant agafar el nostre ritme de carrera i a més anar buscant-li  el truquet al circuit ja va sent hora que passats els cinc mil metres comencem a prendre les nostres decisions. Però saludem abans a tots els corredors que pensen disfrutar de la II Mitja Marató “Vila de Pego”.

Si busquem realitzar una marca establida haurem de pensar que si hem estat corrent en un lleuger descens i hem acumulat un poc d'avantatge haurem de començar a pensar en com administrar eixe avantatge.
Si hem estat disfrutant dels nostres tarongers hem de pensar que un poc de nucli urbà cal visitar per a poder tindre una idea exacta de com és Pego.
Si ja estem cansats de la soledat dels nostres camps i estem ansiosos per visitar el nostre poble ja va sent hora de començar a tornar.
Si vam veure la imatge del Km. 5 ens n'haurem adonat que el principi del 6t Km. Ja s'albira en l'horitzó el nostre poble i que la lleugera pujada que veiem ens acompanyara fins a la Plaça de l'Ajuntament, així que avant.

El quilòmetre 6 contínua pel Camí dels Planes i després de creuar per un pontet el barranc Fondo ens deixara en la carretera del Mar, continuem entre tarongers i amb la vista del nostre campanar a la llunyania, lleugera però constant pujada.

El quilòmetre 7 és tot per la carretera del Mar, sempre amb eixa lleugera pujada que es pot apreciar en les imatges i acompanyats pel barranc Fondo a la nostra dreta, el primer terç de la II Mitja Marató “Vila de Pego” ja serà  per a nosaltres història encara que haurem de ser prudents i no multiplicar per tres el nostre temps per a esbrinar la nostra marca final .

El quilòmetre 8 és el que podríem dir que ens servix d'enllaç entre lo rural i lo urbà ja que ens deixara, després de passar per la zona de meta, en l'entrada de Pego, i com no, continuem acostant-nos al nucli urbà.

El quilòmetre 9 va hi ha mostrar-nos les dos pujades que es poden apreciar a simple vista, la primera gens més començar la carretera d'Oliva i que té quasi tres-cents metres, des dels 8080 fins als 8370 metres que ens encimbellaran des dels 47 metres fins a 57 metres, com veieu només deu metres d'elevació que com són insignificants tal vegada no caldria tindre'ls en compte ja que són pocs, però és el que hi ha.
L'altra pujada ens la trobarem a l'abandonar l'avinguda d'Alcoi en els 8730 metres i ens pujarà des dels 69 metres als 76 metres fins als 8900 metres, com podeu apreciar no són desnivells durs. Aclarisc que el desnivell és el que ens oferix el Google Earth i encara que els metres sobre el nivell del mar potser no siguen exactes si ens poden servir de guia, que és el que busquem amb estes informacions.

Bo per tant anem hi ha començar el quilòmetre 10, és en el que més anem ha disfrutar de Pego, és per tant el més turístic, el nostre quilòmetre més popular.
Als 60 metres ja podrem observar a la nostra dreta el Portal de Sala amb la 
impressionant visió del nostre campanar al fons, un poc més avant veurem el Pla de la Font amb la seua font de quatre xorros i el passeig Cervantes, centre social del nostre poble, i quan ens trobem davant de l'ermita de Sant Josep girarem a la

 dreta per a anar a buscar la Plaça de l'Ajuntament i quan ens trobem de front amb la nostra Església de l'Assumpció començarem un llarg descens en què deurem passar per la Plaça de l'Ecce-Homo amb el què és l'edifici més emblemàtic

 de la població, la Capilla de l'Ecce-Homo, d'estil barroc i que en el seu interior guarda la imatge de l'Ecce-Homo del s. XVI i patró de la nostra localitat. 

Però el quilòmetre 10 no podia despedir-se sense abans mostrar-nos en plena baixada la Plaça Sant Miquel amb la seua ermita, ací estarà el nostre segon avituallament.

Ja se que en este quilòmetre m'he estés, tal vegada massa, en les explicacions turístiques i que m'haguera pogut guardar alguna cosa per a la segona volta, però és que pense que si volem disfrutar en la II Mitja Marató “Vila de Pego” del nostre poble ho deurem fer en la primera passada perquè el la segona no sabem que condicions físiques ens trobarem així que disfrutem en la primera volta que com diem els valencians “el que va davant, va davant”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada