IN MEMORIAM

dimecres, 26 de març del 2008

Primavera: calor i baixa forma.




El calor, típicament estiuenc, ja esta ací...Un poc abans del que ens pensàvem, fa ja alguns anys que l'estiu ens arriba abans, practicament s'avança un mes.
Em recorde que farà uns anys començàvem a notar les molèsties de la calor corrent a principis de juny, i ja sabíem que devíem patir el seu rigor fins a mitjans d'agost, quan la temperatura ja començava a baixar.
Però les coses estan canviant i comença a passar que com comença a fer calor molt prompte i la humitat és encara molt alta, no nia temps per aclimatarnos i sorgix una dificultat afegida.
Amb este clima molts corredors anem inevitablement a la crisi en moltes carreres o entrenaments, i no sabem molt bé perquè i ràpidament comencem a pensar que hem perdut la forma o no la podem aconseguir, i no cal preocupar-se, cal tindre en compte que l'eficiència física va condicionada pel fet que l'organisme i en mode particular l'aparell cardio-circulatorio, ha de fer front al procés de termoregulació.

Les altes temperatures de l'aire fa augmentar la temperatura corporal, i l'exigència del nostre cos a eliminar quan abans la màxima calor possible, per tant comencem a suar i el nostre cos comença a enviar sang a la superfície de la pell.
Com ens afecta? Per tant tota la sang que va a la pell fa que disminuïsca la quantitat que va als nostres músculs amb el que perdem eficiència en la carrera.
És este procés fisiològic el que fa que la nostra eficiència es resistisca, per la qual cosa es pot arribar a córrer a igualtat d'empenyorament, d'uns 10 – 15 segons per quilòmetre més lentament. No cal posar-se nerviós i pensar que hem perdut la forma de colp, ja que és normal i tot tornarà a la normalitat en quan el nostre cos assimile el canvi de temperatura.
Tot açò ve al cas ja que el pròxim cap de setmana les temperatures seran altes i no estem acostumats ancara, per la qual cosa no passa res si en la mitja de Dénia en els últims Km. notem un davallada física, cal esperar que el nostre cos s'aclimate.
Bona carrera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada