IN MEMORIAM

dissabte, 29 de març del 2008

Per què un 10.000?



Tots ja deuríem saber que la carrera de Pego se celebra el 3 de maig i que la seua distància és un 10.000, però perquè any rere any ens encabotem que la seua distància siga la mateixa, la veritat és que s'ha arribat a esta distància després d'haver passat per 4,5 KM., 8 Km. I per fi els 10 Km.
Es podria fer tot un tractat sobre els deu quilòmetres com la distància perfecta perquè el corredor popular puga participar en carreres.

Sense cap dubte, els 10 KM. És la carrera mes popular, que siga una distància olímpica tradicional encara que parega que no té importància i que molts dels corredors quan comencen desconeixen este fet, fa que siga un punt de referència en el poder mirar i fixar-nos, segur que la majoria de corredors populars seguixen les finals de les olimpíades, mundials o de qualsevol altre campionat en què es córrega un deu mil, i quantes vegades no haurem pensat la de vegades que ens doblarien, i que si tinguérem la sort de participar amb alguna de la figures, Bekele…, ens doblarien tantes vegades que només amb un xicoteta salutació cada vegada, acabaríem sent grans amics.
Però el principal atractiu d'esta carrera és la seua semblança a la nostra carrera diària. Les carreres típiques d'entrenament es duen a terme en un marge de mitja hora a una hora, i qualsevol corredor pot acabar una carrera de 10 KM dins d'eixe mateix marge. Per tant, és una distància que ens és familiar, i no és ni massa llarga ni massa curta.
Llavors que es diferencia la participació en una carrera de l'entrenament diari?, només la velocitat, córrer a una velocitat major del normal, amb només un dia a la setmana que practiquem un poc de velocitat és suficient.
No cal fer grans distàncies entrenant, com en les maratons, tampoc cal fer proves o tets sobre la distància, perquè la coneixem de sobra de quasi tots els dies, i una cosa molt important si ens agrada acudir a carreres els caps de setmana, esta és bona distància perquè ens permet recuperar-nos per al pròxim cap de setmana, i estar preparat una altra vegada per a competir.
Així que ja veieu és la distància ideal per al corredor que comença, així com el punt ideal perquè descansen els corredors que com jo venim de córrer maratons, també és bona per a utilitzar-la com prova per a qui esta preparant mitjes maratons o inclús maratons, com veieu si vos agrada córrer, un 10 mil és la vostra distància, i el 3 de maig en la XXVI Volta a Peu a Pego és una bona oportunitat per a saber si tot l'anterior és possible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada