IN MEMORIAM

dissabte, 29 de març del 2008

Els Assaonats, 1ª part.



Assaonat: 1. Adj. Madur, arribat a la plenitud.
Per si algú tènia dubtes esta és la traducció d'ASSAONAT, arribat a la plenitud, quan ja tens algunes maratons ja estas madur, ja coneixes molts dels problemes de la marató, una altra cosa seria tindre les solucions i poder-les aplicar però conéixer el problema és el primer pas per a buscar la seua solució.
Tots estos corredors ja tenen unes quantes maratons en les seues cames i podríem dir que són veterans en anys o en carreres, si bé és veritat que en el món de la marató mai arribarem a la plenitud, però si a la maduresa, normalment a quasi tots estos corredors ja els ha passat de tot, podíem dir que són experts, però enguany no han pogut creuar eixa ratlla que és la marca personal, molts ni tan sols ho han intentat i és possible que tampoc els preocupe, però per algun lloc calia col·locar la ratlla per a separar els diferents grups.

Encara que ací hi ha grans marques.
Estos corredors són els següents:
Vicent Sala.
Gerardo Ortola.
Carmen Sala.
Pascual Sendra.
Pascual Company.
David Camps.
Ferran Mas.
Ferran Siscar.
Vicent Sendra .


Vicent Sala.
Començ per mi, dos vegades he corregut enguany, cada una d'elles per motius ben diferents, en Sant Sebastià ha realitzar marca personal, post. 50 anys, i es va aconseguir, la segona a València per a fer de guia i també ana bé, així que crec poder dir que bona temporada.


Gerardo Ortola.
Una sola marató a l'any li basta per a any rere any anar baixant el seu rècord, post 50 anys, enguany ho ha tornat a aconseguir, no era fàcil, els anys passen i abaixar la marca cada any és un poc mas difícil, però també s'és mes llest, Gerardo ha estudiat bé per on podia millorar i ho ha portat a la practica, no ha entrenat mes, però si diferent, ha preparat la marató des de lluny no ha esperat a les 12 setmanes que solen ser costum, València és l'escenari on any rere any ens demostra que es pot disfrutar fent maratons i anar abaixant la marca. Un exemple que s'ha de seguir.


Carmen Sala.Dir que sol una participació, en la marató de Sant Sebastià i amb dos motius en la seua ment, fer de guia i tornar a tindre bones sensacions durant la marató, després del canvi d'entrenament que realitza, podríem dir que tot va anar quasi perfecte, bon treball de guia durant 40 km.
I sobretot el demostrar-se a si mateixa que la marató és la seua segona casa, diríem que és on passa les seues vacacions, les bones sensacions que va tindre durant tots els 42 Km. segur que la portaran a anar de vacacions el pròxim any, podríem dir que el seu any ha estat bé.


Pascual Sendra Franqueza.
Dos han sigut les seues participacions enguany, la primera en Sant Sebastià que podríem valorar com regular, perquè la marató sol donar-nos sorpreses desgraciades algunes vegades, el fred va poder amb la seua esquena i prop del Km. 30 se li bloquega, però va saber patir i acabar amb un temps acceptable, tragué bones conclusions i en la seua segona participació que va ser a València, molt diferent de l'anterior, amb bona marca i sobretot agafant la confiança i la seguretat que li portaran, segur, la pròxima temporada a atacar el seu marca personal.

Enguany ha sigut bo, li servirà de molt allò que s'ha aprés durant estes dos maratons.


David Camps.David, és una incògnita la quantitat de maratons que haja pogut córrer esta temporada, en el sentit atlètic jo consideraria que només una, Sant Sebastià, però en carreres de muntanya no sabria dir si ha corregut alguna, és possible que en quilòmetres no, però en temps corrent segur que si, ja m'ho aclarira.
Sant Sebastià, es pot dir que va ser una bona marató, va estar molt maratonià, va saber traure-li moltíssim partit al seu entrenament, dosifiqua molt ben tota la carrera el que demostra que té cap per a la marató, va saber córrer quan devia i dosificar quan devia, sense cap dubte la temporada que ve si aconseguix enganxar un bon entrenament el seu marca personal passara a la història.

Com són tants dins d'uns dies continuarem amb els que queden.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada