IN MEMORIAM

dissabte, 25 d’octubre del 2008

TORNA A PLOURE.

Este dissabte al matí hauríem d'estar corrent, però una altra vegada la pluja ens ha fet ajornar l'entrenament, ja són diversos dies seguits en els que la pluja ens esta molestant, així que ja va sent hora que reflexionem un poc sobre córrer amb la pluja.
És veritat que una de les causes que més nos desmotiven a l'hora d'eixir a córrer és la pluja, però si ens quedem a casa ens sol succeir que el nostre estat d'anime canvia: primer sentim un cert malestar per la decisió que hem pres, per a després començar a viure un sentiment de culpa. Si ho tornem a pensar arribem a la conclusió que amb una bona dosi de força de voluntat i esperit de sacrifici, si que haguérem pogut afrontar la pluja i poder haver realitzat l'entrenament programat.
És bo córrer quan plou, o seria millor descansar per a evitar que la mullada ocasione danys en el nostre organisme? És clar que la decisió depén de la intensitat de la pluja; si plou poc és fàcil prendre la decisió, mentres que quan la pluja és forta estem mes indecisos.
Tampoc de tracta simplement d'eixir al carrer pensant que passats alguns minuts la sensació de ens mullem serà només subjectiva. Encara que pense que quan estem davall la pluja les molèsties són menys i és quan millor es veuen els problemes que esta ens pot causar.
Tots haurem corregut amb una quantitat de pluja que a molts de què ens hauran vist, no s'hagueren atrevit ni tan sols a eixir a passejar amb paraigua.
Els consells que puc donar són els següents:
- amb pluja lleugera es pot córrer tranquil·lament, però davant del dubte córrer només la mitat del que programa;
Pluja amb bambolles també es pot eixir, però en este cas és preferible no fer-ho mes de 30-40 minuts.
Pluja molt forta és millor esperar que demà el clima siga mes clement.
No és una situació freqüent, però pot succeir que este plovent més de tres dies, i és llavors quan ens sentim amb la necessitat de no deixar passar ni un dia mes, i no estem disposats a tolerar mes de dos dies de stop forçat.


I és llavors quan eixim a córrer encara que este plovent més que els dies precedents i arribats a este punt ja estem forçats, ja no raonem bé les conseqüències, ja pensem que mes de tres dies de repòs són molts i que estem perdent la forma, però és llavors quan hem de tindre les idees clares i sobretot eixutes.
Per a afrontar bé els problemes que ens presenta la pluja cal buscar la solució adequada i cal començar per la roba que ens anem a posar:
Primer la roba, la millor solució és el Gore tex, però encara que este material ens assegura que no ens mullarem i que transpirara bé el millor serà reduir l'entrenament a menys d'una hora.
També cal tindre en compte que córrer lent i amb pluja no és aconsellable, és millor realitzar un entrenament de qualitat, encara que en menor quantitat.
Un exemple per a un dia de pluja podria ser: 5' de calfament a ritme lent, altres 5' a ritme 20'' mes lent que el ritme de marató, per a després fer 20' a ritme de marató i recuperar altres 5', segur que a l'estar pendents dels ritmes no notem quasi la pluja.

I disfrutar corrent davall la pluja?, qui no ha disfrutat sentint l'aigua sobre la cara i olent a terra mullada, qui no ha vist com el verd de camps va canviant de tonalitat per a mostrar-nos tots els seus verds i tots els seus marrons, però amics meus perquè açò succeïsca no hem d'estar pressionats per cap pla d'entrenament i així serà com més disfrutarem de la carrera a peu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada