IN MEMORIAM

dijous, 25 de desembre del 2008

SANT SILVESTRE ?.

Ja estem en Nadal i com tots els anys celebrem junt amb les nostres famílies estes festes en què recordem i al mateix temps celebrem el Naixement de Jesús, les formes són diferents depenent amb qui estiguem, sopars d'empresa, dinars amb la família, amb els amics… però nosaltres també som corredors i com a tals també ens reunim per a dinar i el mes important per a córrer.
Enguany serà el 28 de desembre, correrem i dinarem però com a corredors també tenim una tradició que complir que és córrer en la Sant Silvestre.
En la nostra regió i comarca tenim moltes d'estes carreres en què poder participar, són carreres en què la competició queda un poc de costat i on les distàncies són curtes el que ens permet veure a molta més gent corrent.
Però que és una Sant Silvestre? Qui és Sant Silvestre? Per què es corre?
Per si algú no ho sap Sant Silvestre no va ser corredor, sinó papa para mes senyes Sant Silvestre I, va ser el primer papa que no va morì màrtir, pel que tampoc degué córrer ni davant dels lleons ni dels romans, i llavors Per que Sant Silvestre? Pues per la data de la seua mort, va morir el 31 de desembre de l'any 335.
Sol alguns ens continuarem preguntant inclús i que?, pues resulta que en el segle XIX a França existia la tradició de la ultima nit de l'any celebrar carreres en què els corredors portaven torxes i arreplegant esta tradició un periodista brasiler allà per l'any 1924 organitza una carrera en Sao Paulo, donant-li el nom de Sant Silvestre per celebrar-se en el 31 de desembre dia de Sant Silvestre, i des de llavors en tot el món totes les carreres en què els corredors celebren el final d'any es denominen Sant Silvestres.
Amb les Sant Silvestres esta succeint com amb les Maratons, abans totes les carreres es denominaven Maratons, la carrera de Pego va ser molts anys la Marató de Pego, no importava la seua distància, si hi havia carrera esta era una Marató, i amb la Sant Silvestre esta succeint el mateix però amb la data, si hi ha una carrera en les festes Nadalenques és una Sant Silvestre.
Com totes les coses amb el temps se n'aniran posant en el seu lloc, ja hi ha carreres de Nadal, però si volem córrer una autentica Sant Silvestre cal esperar al 31 de desembre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada