IN MEMORIAM

dimarts, 14 d’agost del 2012

Molta calor i humitat.


             A pesar de la calor i la humitat de què hem disfrutat este cap de setmana tots hem entrenat, uns acudint a alguna carrera i altres realitzant el seu entrenament.
Però saludem primer a tots aquells que es van arriscar a córrer.
La sensació tèrmica que hem patit este cap de setmana a sigut molt alta ja que el nostre cos a hagut de suportar a més de les elevades temperatures una alta humitat relativa, ja que l'evaporació de la suor és el principal mitjà per a dissipar la calor corporal i, la humitat ambiental alta dificulta esta evaporació,  pel que es té sensació de més calor.

La sensació tèrmica que hem patit a estat per damunt dels 45 graus ja que el dissabte a la vesprada un lleuger plovisqueig ens acompanya en molts moments de la carrera a Villanueva de Castellón.
Però ho vam resoldre ben, ja que vam abaixar el ritme, vam beure tota l'aigua que vam poder i ens vam tirar damunt tota la que ens sobrava de les botelletes i a pesar de tot va ser dur.
Esperem que les temperatures abaixen un poc encara que demà correrem a Murla i allí fa un poc més de fresc però el que em preocupa és la realització del nostre test de 7 minuts que es pot complicar si contínua la calor i la humitat.
Per a molts de nosaltres, realitzar un test representa un examen de la nostra forma física pel que estem convençuts que el deurem realitzar quan estem en un bon estat de forma. Però en realitat els test els deuríem realitzar durant tot l'any, perquè a més de saber el nostre estat de forma sabrem algunes dades que ens poden ser útils per a establir els ritmes d'entrenaments i comprovar la nostra progressió.

Classes de test hi ha molts i cada entrenador utilitza el que creu més convenient segons les seues necessitats i del material que tinga a la seua disposició.
Nosaltres utilitzarem un test dels anomenats de camp, que és molt pràctic i simple: el test dels 7 minuts.
Amb esta prova intentarem esbrinar el valor del màxim consum d'oxigene (VO2max) de cada u.
Ara toca un poc de rotllo, esta dada indica la quantitat màxima d'oxigene que el nostre organisme és capaç d'utilitzar. El normal seria que es calculara en un laboratori per mitjà d'unes proves que analitza l'aire de la nostra respiració però nosaltres no podem acudir a fer-nos estes proves i provarem amb este test de camp. Esta clar que l'obtindrem per via indirecta però és molt més pràctic i barat.
És molt simple el nostre test, es tracta de córrer la major distància possible en 7 minuts.
I perquè en 7 minuts?

En els test que es realitzen en un laboratori o analitzant l'acide làctic de la sang se n'han adonat que els valors més alts de VO2max en els corredors esta al voltant o són un poc superiors a 83 ml/kg/min o siga mil·lilitres per quilo de pes per minut. Resulta que els corredors que tenen un valor més alt sol correspondre als especialistes de 3000 metres i com resulta que el rècord de 3000 metres esta sobre els 7' 20'' es pensa que amb 7' un corredor popular pot arribar al seu valor màxim. El test de 3000 m. com solem tardar més de 3' de diferència ja ens entren en funcionament uns mecanismes fisiològics diferents.
En este test l'esforç deu ser màxim, així que en la practica és millor córrer els set minuts concentrats en el nostre esforç i no controlant els nostres companys.
Com l'esforç deu ser màxim haurem de començar-lo després d'haver-hi realitzat un bon calfament i és interessant realitzar algunes acceleracions moments abans per a poder estimular al nostre cor paquè els nostres músculs tinguen una bona quantitat de sang a l'hora de començar.
Un ultime i important consell per a realitzar millor el nostre test, no hem d'eixir “disparats” perquè ens carregarem ràpidament d'acide làctic i haurem de baixar el nostre ritme en la part final i llavors el valor real de la VO2max no serà el que necessitem.

Bo per tant, ja hem realitzat el test i ja sabem qual és la distància que hem sigut capaços de recórrer així que la traslladarem a la nostra taula i obtindrem el valor teòric del nostre VO2max.
I perquè ens va a servir este numere? per a no fer-nos pesats i avorrits ho contarem en la pròxima entrada.

Villanova de Castello.
Sala Ferrer Carmen.        35:22.
Sala Gonzalez Vicent.   42:07.  
Oltra Bañuls Joan.           42:19.
Folques Lorente Maximo.   43:21.

Barx.
ALBERTO JOSE PONS SORIANO.                   0:42:21
ENRIQUE LLAMBIES SENDRA.                        0:43:40
JOAN CARLES CAMBRILS.                               0:43:57
PASCUAL SENDRA FRANQUEZA.                  0:48:21

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada