IN MEMORIAM

dissabte, 30 d’agost del 2014

La 6a etapa del “I Open summer circuit training” de Dorsal 19, 1ª part.

     Bo, s'acosta ja la que segurament serà la ultima etapa del “I Open summer circuit training” de Dorsal 19, ens ha passat l'estiu sense donar-nos compte entre carreres i etapes d'este circuit que ens hem inventat per a donar forma a una sèrie d'eixides en grup que ja s'estaven realitzant sense cap orde.



     Ens queda la 6a etapa, que com tots els anys podrem triar entre tres distàncies, 20 km., 15,200 km i 13 km.  On els últims quilòmetres són els mateixos.
     El circuit podríem denominar-lo d'exigent ja que són constants els canvis en el desnivell, o anem pujant o anem baixant ja que no crec que existisquen més de 200 metres de terreny pla però la bellesa que ens rodejara farà que si anem al nostre ritme el puguem disfrutar.
     És interessant que en este tipus de circuits es formen ràpidament els diferents grups perquè en cas contrari ens podem trobar amb uns ritmes de carrera que al no ser els nostres ens esgoten massa prompte i el circuit de la 6a etapa del “I Open summer circuit training” de Dorsal 19, no ens va a perdonar i ens obligara a arribar al càmping d'Alcalá realment esgotats.
     Encara que les dutxes ens podran ajudar a recuperar-nos i l'esmorzar col·laborara també a això no tenim perquè convertir un alegre i divertid matí corrent en un innecessari calvari.


     Encara que puga paréixer que estic utilitzant eixe recurs a la por que tan utilitzat esta sent hui en dia, el que en realitat estic intentant és abordar els problemes que ens poden sorgir d'una manera racional.
     La 6a etapa del “I Open summer circuit training” de Dorsal 19 no és ni dura ni difícil per si mateixa sinó que la farem difícil o fàcil nosaltres mateixos. Si ens resulta difícil realitzar 20 quilòmetres llavors en el circuit del el Vall d'Alcalà encara ho serà molt més i llavors és preferible triar molt bé el nostre ritme des de la mateixa eixida i per tant als nostres companys de viatge o qualsevol dels altres circuits.
     No és fàcil enumerar totes les bondats que posseïx la carrera a peu. Promou la salut del cos i, amb ella, contribuïx també a la salut mental. És font de sacrifici. La carrera a peu és competència i superació, repte i meta, una metàfora de la vida humana.
     Però la mesura també és una virtut, potser el criteri de totes elles. I els corredors moltes vegades ens trobem amenaçats per l'excés. Mes l'excés, inclús del bo, sempre és un mal.
     És evident que a tots ens agradara realitzar la 6a etapa del “I Open summer circuit training” de Dorsal 19 completa i per a això haurem de ser sensats.

     Que els més lents puguen començar amb només 10 minuts d'avanç és una mesura que dóna tranquil·litat a tots i que permetria que les diferències no fossen molt grans.
     Moltes vegades eixe minut per quilòmetre que existix entre els més ràpids i els més lents requerix que al final l'espera siga molt llarga, en este cas 20 minuts que seran més perquè el cansament sempre es nota més en els dèbils.
    Cal pensar també que esta és una etapa que pel circuit invita a la tranquilitad, a la relaxació i al gaudi de la naturalesa com cap de les anteriors i que l'estrés produït per voler complir els horaris o els ritmes trenca amb el fi principal d'estos entrenaments que no és un altre que disfrutar corrent però sense aclaparaments.
     Si algun decidix córrer algun dels circuits més curts tindrà la satisfacció de poder comprovar el motiu pel qual la 5a i la 6a etapa del “I Open summer circuit training” de Dorsal 19 estan unides, eixe nexe d'unió és el Pacte del Pouet, pel que es passa, este pacte va ser firmat en 1245 als afores del castell d'Alcalá per al-azraq i l'infant Alfonso d'Aragó. 

     
     El pacte, que tracta del lliurament a Jaume el Conqueridor dels castells de Pop i Tárbena, el manteniment per al-Azraq dels castells d'Alcalà i Perpuxent, i el compromís de cessió en tres anys dels castells de Gallinera, Margarida, Xeroles i Castells que posseïa al-Azraq. El pacte pren el nom del lloc on és va signar, la font que està en els proximitats o en la partida del pouet que és troba entre la Foradà i la Penya Alta.
    Com veieu els castells d'Alcalá i el de Perpuxent són els que ens permeten per mitjà de la història buscar un motiu més d'unió entre les diferents etapes d'este “I Open summer circuit training” de Dorsal 19.
     

     Este serà l'horari d'esta 6a etapa:
Dia: Diumenge 7 de septembre.
Reunió: 06:15 en el bar Caçadors.
Eixida cap a la Vall d'Alcalá: 06:30.
1a eixida des del Càmping d'Alcalá dels més lents: 07:00.
2a eixida des del Càmping d'Alcalá: 07:15.
Dutxes en el Càmping: 09:15.
Esmorzar en bar de la Piscina: 9:45.
P.D.: Més o menys.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada