IN MEMORIAM

dissabte, 12 de juliol del 2008

Ara toca la Safor.


Sense donar-nos compte se'ns hi ha passat la setmana, supose que ja estem tots entrenant un poc més seriosament, ja haurem realitzat les primeres sessions de sèries i hem pogut comprovar el difícil que resulta realitzar-les amb la calor, sobretot les llargues.
Esta vesprada molts de nosaltres estarem a Villalonga i altres a Quatretonda i encara que les carreres són a les set cal tindre present la calor, eixir un poc mas tranquils si és possible, amb roba de colors clars i procurar estar ben hidratats per al que deuríem haver començat este matí, de totes maneres recordeu beure.
Si ens recordem, el millor seria estar en tot moment ben hidratats, ara vos donaré el contingut en aigua d'alguns aliments pues com veureu no cal agafar un empatx d'aigua.
CONTINGUT APROXIMAT EN AIGUA DELS PRINCIPALS ALIMENTS I BEGUDES:Fruites 90 %Verdures 90 %Llet 88,8 %
Creïlles 80,6 %Ou 75,2 %Peix 70 %Carn 60 %Formatges 55 %Ametles 5 %Oli 0 %Aigua, te, café, refrescos Light, begudes esportives, llimonada, suc vegetal 90 a 100 %
Llet, sucs i begudes de fruites 85 a 90 %Sopa, consomé, de carn i vegetals, crema amb aigua 90 a 95 %Pasta amb pollastre, concentrat de verdures, cremes amb llet, sopes concentrades 80 a 90 %
Begudes per a perdre pes, augmentar musculatura, reemplaçar menjars etc 70 a 85 %Però clar cal tindre una idea de qual seria la quantitat que hauríem de prendre.
QUINA ÉS LA QUANTITAT DIÀRIA REQUERIDA DE LÍQUID? Els requeriments d'aigua estan determinats pel metabolisme de cada persona, les condicions ambientals i el grau d'activitat, per tant són molt variables. Segons diversos estudis els requeriments mínims de líquid per a adults sedentaris que viuen en climes temperats són d'1 a 1,3 L/dia. És important mirar en les begudes que consumim la quantitat de calci, magnesi, potassi, sodi, bicarbonat, clorurs, etc.
En general hem de reposar 1,2g.De sals per litre d'aigua per hora.
Ara veureu un quadro indicatiu de mes o menys com entra i ix l'aigua en el nostre cos.
EQUILIBRI DE L'AIGUA EN L'ORGANISME:PERDUDES Ml ---------------------------------INGESTA MlTracte gastrointestinal 200 ml ------Líquids (aigua i begudes) 1300 mlTracte respiratori 400 ml -----------Aliments 1000 mlPell 500 ml -------------------------Aigua del propi organisme 300 mlRenyons 1500 ml
TOTAL 2600 ml -------------------TOTAL 2600 ml
Així mateix, la ingestió diària suggerida d'aigua per a hòmens i dones de 19 anys d'ara en avant és:
Hòmens3,7 L/dia d'aigua total. Açò inclou uns 3,0Litres ( ~13 tasses) com begudes totals, inclosa aigua simple
Dones2,7 L/dia d'aigua total. Açò inclou uns 2,2 litres (~9 tasses) com begudes totals, inclosa aigua simple.
Espere que tinguem sort esta vesprada i que ho passem bé.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada