IN MEMORIAM

dimecres, 16 de juliol del 2008

DÈFICIT D'AIGUA?



Com supose que estem bevent lo que toca, sobretot perquè tenim l'ajuda de la meteorologia, no crec que patim cap deshidratació però i si tenim un dèficit d'aigua, que ens passa, som conscients de tal necessitat, per si algú esta despistat ací van algunes dades mes.


QUÈ OCORRE DAVANT D'UN DÈFICIT D'AIGUA?Si fem exercici, suem molt i no estem hidratats prou, s'origina en el nostre cos un dèficit d'aigua corporal (hipohidratación o deshidratació), açò pot tindre serioses conseqüències. Però una conseqüència directa és la fatiga del múscul, alteracions en la contracció i en la distribució de metabòlits en el mateix. Pel que un equilibri adequat de l'aigua exercix un paper important per a mantindre una capacitat òptima de rendiment, ja que desordes hidrominerales previs a una carrera pot ser una de les causes de rampes durant la mateixa (a més de la fatiga muscular acumulada, sobretot en la marató i encara que la deshidratació no siga l'única causa de les rampes, hi ha estudis que indiquen que alteracions en la contracció muscular com a desequilibri magnesi-potassi-calci ens porten a un fallada en la transmissió de l'impuls nerviós, provocant la rampa).

La temperatura de l'aigua que bevem ha de ser al voltant de 15é C.

Inclús hi ha estudis que demostren que el consum de begudes és major si està entre 8 i 10é, però en general ha de ser de 15é C, que seria fresca però no freda.
Un corredor tolera un entrene de forma menys satisfactòria si es veu sotmés a dèficit d'aigua, encara que la pèrdua siga d'al voltant d'1% del pes corporal. Quan entrenem la freqüència cardíaca augmenta, el volum sistólico es reduïx i la temperatura corporal és superior al normal. El fet de beure aigua fins a la sacietat pot no compensar plenament una pèrdua d'aigua.
Qualsevol que siga el nostre nivell de corredor, el nostre esforç físic s'acompanya sempre de deshidratació degut a les pèrdues d'aigua provocades per la transpiració, per a evitar els efectes nefastos, cal hidratar-se, siga quina siga la duració del nostre entrene o competició.
I és recomanable beure prou durant les 48h prèvies a una carrera.Entre els riscos de la deshidratació tenim també l'alteració de les regulacions cardiocirculatories i tèrmiques, reduint el rendiment físic. UN CORREDOR DESHIDRATAT ÉS UN CORREDOR FATIGAT.

Hi ha una correlació important entre el grau de deshidratació cel·lular i el grau de rendiment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada