IN MEMORIAM

dissabte, 19 de juliol del 2008

MASSA AIGUA.


Pareix que torna a fer calor, se'ns presenta un cap de setmana calorós i com ja sabem hem de parar atenció amb la desidratacion, però també tindrem de parar atenció en no passar-nos, si roín és no beure també ho és beure massa, ja sabem moltes coses sobre com és de bo beure i estar hidratats , però i si ens passem en la quantitat d'aigua? Què passa? Com sempre vos donaré alguns consells per si ens passem.
SI BEVEM MASSA LÍQUIDS, QUÈ OCORRE? La toxicitat aguda per aigua, ocorre quan el consum de líquids sobrepassa la capacitat dels renyons per a eliminar l'excés de líquid. La intoxicació amb aigua pot conduir a l'hiponatremia o dèficit de sodi i posa en risc la vida, (amb sodi < color="#ff0000">maratons
, per a evitar la deshidratació es beu massa aigua sense tindre en compte el contingut de sodi de la mateixa, la qual cosa comporta a un consum inadequat de sals, al disminuir el sodi de manera greu, es pot produir congestió pulmonar i inflamació cerebral.
Els símptomes de la toxicitat són fatiga, cefalea, rampes, contracció muscular, curiosament pareguts als del colp de la calor, per la qual cosa cal valorar molt cuidadosament el cas i no tractar-ho com una deshidratació, en la majoria dels casos al corregir el descens de sodi s'equilibra l'organisme de nou.
Com veieu també pot ser complicat pel que ens haurem de preguntar,
QUANT I QUÈ HEM DE BEURE ELS CORREDORS?
En corredors, la sudoració és el factor que produïx major pèrdua d'aigua, que augmenta amb el grau de calor ambiental. És IMPORTANT reposar les pèrdues de líquids, i a més si suem molt, hem de reposar els electròlits perduts també. Si un atleta perd el 2% del seu pes corporal (açò és 1,5 L en un corredor de 70 Kg.) , perd una capacitat muscular contràctil d'un 20 % empitjorant el seu marca personal de 3 a 7%. Per exemple a 35é C de temperatura ambient, les nostres necessitats líquids poden variar de 2L a 6L per dia depenent de la intensitat de l'entrene.
Generalment, s'aconsella al voltant de 20cl de líquid (aproximadament un got), uns 20' abans de la carrera, entre 10 i 20 cl durant la carrera cada 20', i al finalitzar entre mig i un litre de líquid o 1,5L de líquid per cada Kg. De pes perdut. En carrera hem d'arribar hidratats, i beure durant i després de la mateixa, per a reposar les pèrdues de sals per la suor. Sabrem que estem ben hidratats perquè el color de l'orina és clar.
COMPOSICIÓ DE L'AIGUA QUE BEVEM:
Observarem l'etiqueta de les botelles d'aigua que habitualment que comprem.
Les aigües riques en calci ens ajuden en la prevenció de l'osteoporosi, de lesions òssies, etc.
Quan tenim una lesió tipus tendinitis, estaria indicada una aigua poc mineralitzada per a ajudar a l'organisme a depurar,
Si tenim rampes les aigües riques en magnesi i potassi previndran les contractures en un múscul fatigat.
Per a la bona contracció muscular triarem aigües riques en calci i magnesi.
Si a causa de massa entre'ns o carreres ens trobem cansats, l'aigua rica en magnesi ens ajudarà. Darrere d'un entrene suau l'aigua rica en magnesi, calci i bicarbonats ens equilibraren.
I darrere d'una marató, entrene intens, carrera, etc. L'aigua rica en sodi, clorur sòdic, i el potassi és la indicada.
A mirar les etiquetes, pot ser important.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada