IN MEMORIAM

divendres, 4 de novembre del 2016

VII Trofeu Dorsal 19

Ho vam dir la setmana passada, diumenge que ve es concentren a Gandia dos esdeveniments molt importants, ja se que molts pensen, encara que és molt probable que s'equivoquen, que el dia més important per a Dorsal 19 és la Volta a Peu a Pego o les 24 X 1 hora, que sent dos dates significatives no poden aconseguir el nivell del Trofeu de Dorsal 19.


              La Volta a Peu té una forta càrrega de difusió de la carrera a peu, el seu principal objectiu és el de promocionar, divulgar, popularitzar i transmetre la carrera a peu. El mateix que els 24 X 1 hora que conta a més amb l'al·licient de ser una competició entre dorsaleros agrupats en equips en busca d'un repte o aconseguir un objectiu, són esdeveniments que li donen l'oportunitat a Dorsal 19 de mostrar la carrera a peu a tota la gent.
El VII Trofeu Dorsal 19 és molt diferent, ací ens toca córrer, ací ens toca competir individualment tots contra tots amb l'ajuda de les compensacions per edat i sexe, ací no ens mostrem a la resta de la societat ni es pretén divulgar la carrera a peu, simplement busquem promocionar la carrera i la competició en l'interior del club.
En el VII Trofeu Dorsal 19 no cal organitzar cap zona de meta, ni omplir bosses del corredor ni repartir-les, no cal entregar dorsals, ni muntar cap avituallament, ni tancar cap circuit, ni pintar cap línia blau, ni mesurar i col·locar els punts quilomètrics, ací només cal córrer.

Tindre una afició o qualsevol tipus d'entreteniment, i la carrera a peu sens dubte ho és, és un dels millors mitjans per a eixir d'un dels fenòmens més generalitzats que patim hui en dia com és el tedi. Participar de forma activa en el VII Trofeu Dorsal 19 també ho és.
El diumenge que ve se'ns presenta una bona ocasió per a divertir-nos i passar-ho bé corrent, estant rodejats de gent que té els nostres mateixos interessos i il·lusions, és també una bona ocasió per a augmentar la nostra passió per la carrera a peu, que no consistix tant a trobar-se amb gent interessant i exposar-se a projectes i metes suggestives sinó més aïna consistix a aconseguir un interés més profund per la carrera a peu. 
El VII Trofeu Dorsal 19 com tots els anteriors és molt més, és competició. Una competició que recompensara als millors segons les seues marques i els seus coeficients per edat i sexe. Per tant és també diversió i rivalitat que són la part fonamental del nostre Trofeu Dorsal 19 i que encara que molts no ho noten són qualitats que no s'han separat mai dels nostres Trofeus Dorsal 19. Sense rivalitat ni diversió no es disfruta de la competició.

Trobar interessant una competició no depén d'on estàs tu ni amb qui ens enfrontem sinó més aïna de la teua pròpia capacitat per a estar profundament dins d'ella. La competició en tots llocs és prou rica per a ser interessant; però nosaltres, per la nostra part, hem d'estar realment interessats i dins d'ella.  
El diumenge que ve podem estar ficats dins d'una verdadera competició, només hem de desplaçar-nos a Gandia i córrer, la nostra marca no sols representara un lloc en una classificació sinó que ens col·locara com protagonistes ja que entrarem en joc i no cal acontentar-se amb un “empat mediocre” sinó que cal donar el millor de nosaltres mateixos.
Molta atenció d'estar sempre a la defensiva: cal córrer. I sense fer protestes inútils, no cal recórrer a eixa llarga llista d'excuses que tenim tots els corredors quan volem justificar una mala carrera.
Es corre cap a la meta!, perquè tota la nostra activitat tendix cap a una meta; i esta recerca, la recerca de la meta, és treballosa, requerix entrenament i compromís, però l'important és no córrer sols! Per a arribar, cal córrer junts, i s'avança junts, fins que s'arriba a la meta. I llavors es festeja!”. I que millor celebració que festejar-la no sols amb els nostres companys sinó també amb els nostres rivals, que en el VII Trofeu Dorsal 19 són els mateixos.

Com sempre la nostra carrera serà compensada, enguany també el 10K i com sempre els veterans i les dones veuran equilibrades les seues forces, ja que la marca en segons dividida pel coeficient de cada edat ens donarà com a guanyador a qui posseïsca el numere més baix.
Vegem un exemple, una dona de 35 anys o menys que realitze 50' en el 10K i un home de 48 anys que també realitze tambe 50' en el 10K, si realitzem un xicotet càlcul: 
Dona 35 anys coeficient: 1838.
Marca en 10K: 50' = 3000”.
3000/1838 = 1'632.
Home 48 anys coeficient: 1813.
Marca en 10K: 50' = 3000”.
3000/1813 = 1'654.
Com veieu per un xicotet marge el guanyador seria la dona.
Si volem veure quiness són les nostres opcions basta consultar les tables en: http://www.rfea.es/veteranos/tablas.asp .
 Després de competir es festeja, s'observa el que hem fet i es descansa, en el dinar del Rafel descansarem, ens prendrem un temps per a cada cosa i feram cada cosa al seu temps.

Sent l'acte de menjar, com el de dormir, un dels més reparadors per al nostre organisme, tendim a despreocupar-nos de com el fem. Cal acudir al dinar del VII Trofeu Dorsal 19 disposats a degustar el menjar en un ambient agradable, amb temps per a assaborir i no deglutir ràpidament el que se'ns oferix com si fóra un tràmit més que cal acabar com més prompte millor. Hem de dinar tranquils parlant del que ens va passar en la carrera.

Procurem el diumenge deixar de costat l'actitud de pressa i tràfec a què ens té acostumats esta societat i disposem-nos a passar un agradable dia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada