IN MEMORIAM

dimecres, 30 de novembre del 2016

Pla B

En la setmana pasada on la tranquil·litat ha predominat perquè els nostres maratonians han sabut controlar la seua ansietat i han descansat, on han aprofitat per a realitzar alguna activitat física de baix impacte donant lleugers passejos amb bicicleta o caminant, on han dormit més del compte per a recuperar-se, on han evitat córrer o si ho han fet a sigut a uns ritmes molt lents i per molt poc de temps, on han estat tranquils i sense molt de tràfec, en una setmana com esta, inclús hem participat en tres carreres este cap de setmana, Fontilles, 10K de Benidorm, Mitja Marató de Benidorm i Beniarjó.

Un cap de setmana on hem pujat al podi en Fontilles en quatre ocasions i a Benidorm una. En Fontilles ha pujat Bay per ser 2n en la seua categoria, Rafa per ser també 2n en la seua categoria, Tania per ser 2a en la seua categoria  i Tino també 2a en la seua categoria mentres que en La Mitja de Benidorm, Carmen com no podia ser d'una altra manera este cap de setmana, també 2a en la seua categoria.
En el 10K de Benidorm a participat Màxim Folques amb un temps de 36' 10''.
En Beniarjó han participat també Pascual Sendra i Enrique Llambies.

Així que esta setmana on només estan entrenant els que preparen el 10K i els de La Mitja de Santa Pola i on la tranquil·litat continuara perquè els maratonians encara que ja eixiran a córrer ho faran molt suaument i per molt pocs quilòmetres, és temps per a reflexionar com afrontarem els pròxims mesos.
Tots ho sabem, que si no pensem un poc els nostres pròxims objectius el que és segur que estem fent és forjant les nostres pròximes decepcions, cal pensar el que volem fer, precisar on volem arribar i decidir com fer-ho.
I açò només hi ha una forma de fer-ho, triar el nostre objectiu i anar retrocedint fins al dia de hui i veure si és possible, i llavors omplir l'espai que tenim al mig. Planificar bé és difícil però planificar i que funcione és més difícil encara.

Generalment la nostra planificació sol acabar quan arribem al nostre objectiu i és llavors quan cal pensar en el pròxim, amb açò vull dir que encara que podem planificar a llarg termini no vol açò dir que siga un plantejament tancat i hermètic sinó que se'n va replanificant moltes vegades, tantes com siguen necessàries ja que sempre cal deixar un camí per on poder desviar-se per un temps per a després tornar a la nostra ruta.
És com viatjar amb el GPS, posem un destí, una adreça pa què el nostre navegador torne a recalcular la ruta sempre que decidim realitzar algun canvi sobre la marxa. Però hem de posar un destí. El que intentem fer amb açò és que les nostres probabilitats d'èxit augmenten i les nostres incerteses baixen.

Al planificar a llarg termini ens trobem amb la possibilitat de tindre una “via de fuga”, perquè si alguna cosa veiem que no funciona com volíem podem canviar, el que se sol denominar tindre un pla B. Sempre cal tindre un pla B ja que un pla “mor” quan es queda sense pla B.

I tindre un pla B no és complicat, el truc esta a concentrar-se en la solució i no en el problema buscant la solució més simple.  A mí sempre m'agrada posar com a exemple el següent: Quan la NASA va començar amb el llançament d'astronautes a l'espai, van descobrir que els bolígrafs no funcionarien sense gravetat (o amb gravetat zero), perquè la tinta no baixaria fins a la superfície en què es desitjara escriure.

Solució A): Resoldre este problema, els va portar 6 anys i 12 milions de dòlars. Van desenrotllar un bolígraf que funcionava: baix gravetat zero, al revés, davall de l'aigua, pràcticament en qualsevol superfície incloent vidre i en un rang de temperatures que anaven des de baix del punt de congelació fins a superar els 300 graus centígrads.
Solució B): I què van fer els russos? Els russos van utilitzar un llapis!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada